Mediķi ir noteikuši, cikos jāsāk darba diena. Tas nav agrs rīts
Pārāk agri sākt darbadienu ir kaitīgi veselībai, brīdina ārsti.
Esi vesels
2016. gada 9. augusts, 08:11

Mediķi ir noteikuši, cikos jāsāk darba diena. Tas nav agrs rīts

Jauns.lv

Nepareiza darba un atpūtas organizācija liek cilvēkam ienīst darbu, kas patiesībā viņam ļoti patīk. Oksfordas universitātes pētnieki apgalvo: agrs darbadienas sākums ir ne tikai neefektīvs, bet arī kaitīgs veselībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tomēr jāņem vērā, ka optimālais laiks, kad sākt intensīvi strādāt, atkarīgs no vecuma. Skolēniem mācības jāsāk ne agrāk kā 8.30 no rīta. Bērni līdz desmit gadu vecumam agri no rīta nespēj fokusēt uzmanību. Tiem, kas sasnieguši sešpadsmit gadu vecumu, aktīva darbība jāsāk ne agrāk par desmitiem, vienpadsmitiem no rīta. Pieaugušajiem darbadiena jāsāk ne agrāk kā desmitos no rīta.

Zinātnieki uzskata, ka daudzi cilvēki visu dienu ir samiegojušies tāpēc, ka darbadiena sākas deviņos no rīta. Stundai ir ļoti liela nozīme. “Mūsu sabiedrība vairāk līdzinās neizgulējušos cilvēku pūlim,” saka projekta vadītājs, profesors Pols Kellijs. Agrs darbadienas sākums cilvēkos izraisa stresu, dusmu lēkmes, nervu spriedzi, apnikumu, nepatiku, kā arī sirds un aknu slimības, jo neizgulēšanās gadījumā šie orgāni aktīvā režīmā sāk strādāt divas, trīs stundas vēlāk nekā parasti.

Žurnāls "Patiesā Dzīve" / Foto: Shutterstock