Ko vīrietim ēst, lai viņa sviedru aromāts neatbaidītu sievietes?
Sviedru aromātam ir saistība ar veselības stāvokli. Ne jau velti ārsti iesaka uzturā lietot pēc iespējas vairāk dārzeņu un augļu.
Esi vesels
2016. gada 13. septembris, 08:02

Ko vīrietim ēst, lai viņa sviedru aromāts neatbaidītu sievietes?

Jauns.lv

Vai vēlies, lai tavs dabiskais ķermeņa aromāts labāk patiktu sievietēm (jeb precīzāk – mazāk atbaidītu viņas)? Tad būs jāaizmirst ceptas siermaizītes un pēc iespējas vairāk jāēd augļi un dārzeņi.

Austrālijas zinātnieki ir veikuši interesantu eksperimentu – no 43 pētījuma dalībnieku nesmēķējošu vīriešu kokvilnas krekliņiem tika paņemti sviedru paraugi. Turklāt viņiem tika palūgts arī aizpildīt anketu pa ēšanas paradumiem.

Lai noteiktu tā saukto “sviedru aromāta pievilcīguma” indeksu, tika aicinātas deviņas nesmēķējošas sievietes, kurām vajadzēja paostīt paraugus un pēc 21 parametra raksturot tos. Starp raksturojumiem, kas apraksta aromātu, bija minētas gan tādas vispārējas īpašības kā “ass”, “skābs”, “salds”, kā arī tādas pazīmes, kas tieši saistītas ar ēdienu – “gaļas”, “kafijas”, “ķiploku” un tā tālāk.

Apkopojot pētījuma rezultātus, kļuva skaidrs, ka vīrieši, kuri ēd vairāk dārzeņu un augļu, ķermeņa dabiskais aromāts sievietēm šķiet kā “puķu”, “augļu” un “salda” smarža. Savukārt to vīriešu, kas uzturā lieto daudz olbaltumvielu (olas, gaļu, tofu sieru) sviedru aromāts sievietēm šķiet pievilcīgāks nekā to kungu aroms, kuri ēd daudz ogļhidrātu saturošu produktu (makaronus, maizi).

Pētījuma autori uzskata, ka šādā veidā sievietes “vāc” informāciju par vīrieša veselības stāvokli, kurš “iešifrēts” sviedru aromātā. Ne jau velti ārsti iesaka uzturā lietot pēc iespējas vairāk dārzeņu un augļu.   

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock