5 lietas, kas jāzina, nodarbojoties ar skriešanu drēgnā laikā
Ja ārā jau ir drēgns un vēss, izvēlies vieglu apģērbu, kas ļauj ādai elpot un labi uzsūc mitrumu.
Esi vesels
2016. gada 25. septembris, 10:51

5 lietas, kas jāzina, nodarbojoties ar skriešanu drēgnā laikā

Jauns.lv

Atbilstīgs apģērbs ir galvenais, kas vajadzīgs, drēgnā laikā sportojot. Ja ārā jau ir drēgns un vēss, izvēlies vieglu apģērbu, kas ļauj ādai elpot un labi uzsūc mitrumu. Maratonisti ievēro trīs kārtu principu – veļa, sildošais un pretvēja slānis. Drēgnā un lietus laikā pa virsu kokvilnas treniņtērpam ieteicams vilkt elpojošu, ūdensnecaurlaidīgu tērpu. Tas pasargās ķermeni no lietus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Velc pareizu apģērbu

Izvēloties apģērbu, ievēro: parastā šuvuma ikdienas apģērbs traucē – to vīles un pogas pēc daudzkārtējām un vienveidīgajām kustībām sāk berzt vai rīvēt, radot sliktu pašsajūtu un ādas iekaisumus.

Uzliec cepuri

Skrienot svīst arī galvas āda, tāpēc noteikti ir nepieciešama galvassega.  

Elpo pareizi

Ieelpo caur degunu, izelpo caur muti. Tā notiek pareiza skābekļa apmaiņa. Sevišķi svarīgi tas ir vēsā laikā, lai elpošanas sistēmu pasargātu no saaukstēšanās un vīrusiem.

Pārģērbies

Pēc skrējiena nomazgājies un uzvelc sausas drēbes. Ja ūdens nav pieejams, norīvējies ar frotē dvieli un uzvelc sausas un pietiekami siltas drēbes. Pēc skrējiena paliekot sasvīdušajās drēbēs, pat norūdījušies sportisti var viegli saslimt.

Neforsē

Vienmēr pirms skrējiena iesildies, jo vēsā, drēgnā laikā locītavas ir stīvākas. Vari kaut 10 minūtes ātrā solī iet. Ja sākumā nejūties labi, paskrien, paej, jo galvenais ir kustēties uz priekšu. Skrien uz laiku, nevis attālumu un dari to prieka pēc, nevis sakostiem zobiem.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press