Vesels zarnu trakts - stipra imunitāte
Esi vesels
2016. gada 10. oktobris, 12:00

Vesels zarnu trakts - stipra imunitāte

Jauns.lv

Iestājoties gada aukstajai sezonai, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par to, kā pasargāt sevi no saaukstēšanās un dažādu vīrusu slimībām. Atbildīgais par imunsistēmu cilvēka organismā, galvenokārt, ir zarnu trakts un tajā dzīvojošie mikroorganismi, kuri veido tā saukto zarnu mikrofloru. Šie mikroorganismi piedalās tādos imunitātes veicinošos procesos kā vitamīnu K un B sintēzē un antivielu veidošanā, cīņā ar infekciju izraisītājiem – patogēnām baktērijām, kā arī piedalās enerģijas sintēzē no ogļhidrātiem.

Baktēriju balanss

Cilvēku gremošanas traktā ir vairāk nekā 1000 dažādu baktēriju sugu.  Lai kunģa-zarna trakta funkcijas darbotos normāli, ir nepieciešams šo mikroorganismu balanss. Ja mikroorganismu līdzsvars ir izjaukts, tiek negatīvi ietekmēta zarnu mikroflora. Zarnu mikrofloras disbalanss var rezultēties dažādu nepatīkamu zarnu trakta traucējumu veidā – vēdera pūšanās un gāzu uzkrāšanās, caureja un aizcietējumi. Tāpat arī disbalanss var būt par iemeslu pazeminātai imunātei.

Lai no tā izvairītos, svarīgi ir ievērot veselīgu dzīvesveidu, uzturā uzņemt sabalansētu uzturu, kas ir šķiedrvielām bagāts, un raudzētos piena produktus, kuri satur pienskābās baktērijas. Tas ir īpaši svarīgi laikā, kad ir lielāks risks saslimt ar vīrusu slimībām, īpaši rudenī un ziemā. Tāpat arī uzturu var papildināt ar lakto un bifidobaktērijām saturošiem uztura bagātinātājiem.

Dabīgās aizsargbarjeras

Gadījumos, kad pienskābās un bifidobaktērijas tiek uzņemtas papildus, ir jārēķinās, ka ir vairāki faktori, kas ietekmē pienskābo baktēriju efektivitāti organismā un par kuriem netiek bieži runāts. Pienskābās un bifidobaktērijas ir ļoti jūtīgas pret ārējās vides apstākļiem, tostarp temperatūras, mitruma, mehāniska spiediena un organismā esošo skābo vidi (kuņģa skābe, žultsskābe). Tā rezultātā, uzņemtās baktērijas, ātri iet bojā zarnu traktu nesasniedzot. Jāpiebilst, ka šis process notiek organisma dabīgās aizsargbarjeras dēļ, kur gremošanas trakts tiek aizsargāts no patogēnām baktērijām (organismam nelabvēlīgās baktērijas). Lai laktobaktēriju uzņemšana būtu efektīva, tās ir jānogādā aiz šīs barjeras un tas ir iespējams ar īpašas tehnoloģijas palīdzību, kuras rezultātā, razošanas procesā pienskābās un bifidobaktērijas tiek iestrādātas īpašos apvalkos.

Dubultā apvalka tehnoloģija efektīvākai baktēriju nonākšanai zarnu traktā

Uztura bagātinātājus, kuru sastāvā ir pienskābās un bifidobaktērijas var ietekmēt gan tā uzglabāšanas laikā esošās ārējās vides ietekmes, gan cilvēka organisma radītie šķēršļi. Lai nodrošinātu lakto un bifidobaktēriju drošu un saudzējošu transportu cauri kuņģim līdz zarnu traktam, kur šīs baktērijas var pilnvērtīgi veikt savas funkcijas, uztura bagātinātāja Lactobex® sastāvā esošās lakto un bifidobaktērijas ir aizsargātas ar īpašu dubultā apvalka sistēmu Duolac®. Duolac® dubultā apvalka tehnoloģija ir patentēta Korejā, Japānā un Eiropā un tā darbības mehānisms balstās uz to, ka apvalks saglabā baktērijas dzīvas kuņģī un nokļūstot sārmainā zarnu vidē, apvalks atbrīvo baktērijas un tās var sākt vairoties. Šo funkciju veic īpašs proteīnu apvalks, kas ir ph vides atkarīgs. Savukārt, otrais – polisaharīdu apvalks pasargā baktērijas no mitruma, temperatūras iedarbības un mehāniska spiediena, tādējādi nodrošinot baktēriju stabilitāti ražošanas procesā, uzglabāšanas un izplatīšanas periodā.

Informācijas avots:

1.     www.lactobex.lv

2.    

www.cellbiotech.com/ Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar lactobex / Publictātes foto