foto: Shutterstock
Ko ēst, lai būtu labā formā? Labāk savītis, bet pašu zemē audzēts, nevis ķimikālijām pilns
Neizvēlies dārzeņus un augļus pēc izskata – labāk savītis, bet vietējais, pašu zemē audzēts un bez ķimikālijām.
Diētas
2017. gada 11. septembris, 07:31

Ko ēst, lai būtu labā formā? Labāk savītis, bet pašu zemē audzēts, nevis ķimikālijām pilns

"100 Labi Padomi"

Mūsu gremošanas sistēmu ļoti negatīvi ietekmē ķīmiskās vielas, ko uzņemam gan ar medikamentiem, gan sadzīves ķīmiju, gan pārtiku un pat ūdeni, atgādina tibetiešu medicīnas ārste Tenzina Sagmo.

Tās posta derīgo zarnu mikrofloru, saindē visu organismu, veido sārņus, izraisot smagas slimības, un strauji samazina mūža ilgumu. Tibetā uzskata, ka vesels zarnu trakts ir ilga mūža garantija.

Tiem, kas vēlas veselību, vajadzētu principiāli atteikties no pārtikas, kas satur konservantus, pārtikas piedevas utt.

Neizvēlies dārzeņus un augļus pēc izskata – labāk savītis, bet vietējais, pašu zemē audzēts un bez ķimikālijām. Te, Latvijā, ir tik daudz auglīgas zemes, un ir iespēja katram iekopt kaut vai mazu dārziņu un izaudzēt savam uzturam nepieciešamos dārzeņus.

Zaļumus un garšaugus var audzēt pat uz palodzes. Latvijā ir bagāti meži, kur aug ogas, sēnes un noderīgi ārstniecības augi. Tas viss var noderēt veselības atjaunošanai un uzturēšanai. Tibetiešu medicīnā valda uzskats, ka jebkas, kas ir izaudzis uz šīs zemes, var kalpot kā zāles, tikai jāzina, kā to lietot, jo nepareizās, pārāk lielās devās tas var izraisīt saindēšanos.