Citi sporta veidi
2014. gada 8. marts, 03:21

Šorttrekistam Puķītim 9.vieta pasaules junioru čempionāta 1500 metru distancē

Jauns.lv

Latvijas jaunais šorttreka sportists Roberto Puķītis piektdien izcīnīja devīto vietu Turcijā notiekošā pasaules junioru čempionāta 1500 metru distancē.

Sacensību pirmajā kārtā Puķītis ar laiku divas minūtes un 53,176 sekundes kļuva par sava skrējiena uzvarētāju, bet ceturtdaļfinālu sasniedza arī Roberts Zvejnieks, kurš savā skrējienā bija trešais. Tikmēr jau pirmajā kārtā sacensības noslēdzās Tomasam Bakevicam, kurš savā slidojumā bija ceturtais.

Ceturtdaļfinālā Puķītis vēlreiz kļuva par sava skrējiena uzvarētāju, finišējot pēc divām minūtēm un 29,756 sekundēm. Tikmēr Zvejniekam savā slidojumā piektā vieta, kas liedza iekļūt pusfinālā.

Savukārt pusfinālā Puķītis ļoti sīvā cīņā savā skrējienā ieņēma trešo vietu, uzrādot laiku divas minūtes un 19,600 sekundes. Viņš palika tūdaļ aiz fināla dalībnieku robežas.

Distances ieskaitē Puķītis tika klasificēts devītajā vietā, Zvejniekam 37.pozīcija, bet Bakevics ierindojās 56.vietā 88 sportistu konkurencē.

Vēlāk piektdien latvieši uzsāks sacensības arī 3000 metru stafetes distancē.

Čempionāta turpinājumā sestdien notiks sacensības 500 metros, bet svētdien paredzēts starts 1000 metru distancē. Tāpat svētdien labākie absolūtās ieskaites sportisti piedalīsies superfinālā 1500 metros.

Kā zināms, Puķītis februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, kad Sočos 1500 metru distancē tika līdz pusfinālam un ieņēma 15.vietu. Savukārt vēl pirms tam viņš tika līdz superfinālam Eiropas čempionātā, izcīnot septīto vietu, bet absolūtajā vērtējumā bija devītais.

LETA