Hokejs
2015. gada 1. janvāris, 19:03

NHL apstiprina "Coyotes" kluba pārdošanu

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība trešdien apstiprināja Arizonas kluba "Coyotes" akciju kontrolpaketes pārdošanu Endrū Berovejam.

Šis darījums Berovejam devis 51% kluba akciju. Viņš tajā ieguldījis 152 miljonus dolāru (125 miljonus eiro).

Kluba akciju kontrolpakete iepriekš piederēja uzņēmumam "IceArizona", kas to 2013.gadā no līgas izpirka par 170 miljoniem dolāru (140 miljoniem eiro).

"Coyotes" komanda jau vairākas sezonas cīnās ar jūtamām finansiālajām problēmām. Pašlaik tās mājas spēles apmeklē vidēji 13 108 skatītāji, kas ir trešais sliktākais rādītājs līgā.

Berovejs paudis, ka viņa mērķis ir nodrošināt konkurētspējīgas komandas izveidošanu, kas tāda paliks pastāvīgi un pēc laika spēs cīnīties par Stenlija kausu.

Pirms trim gadiem Berovejs nesekmīgi centās iegādāties Ņūdžersijas "Devils", kā arī pērn mēģināja to pašu paveikt ar Ņujorkas "Islanders".

"Coyotes" klubs savu finansiālo problēmu dēļ jau vairākus gadus ir viens no NHL lielākajiem rūpaliem, un vienība jau no 2009.gada atradās līgas īpašumā. Pēc pagājušās sezonas un īpašnieku maiņas vienība vairs nenes Fīniksas vārdu, bet gan Arizonas štata.

Kā zināms, pagājušajā vasarā "Coyotes" NHL draftā ar kopējo 193.numuru izvēlējās latviešu uzbrucēju Edgaru Kuldu.

Pašlaik "Coyotes" ar 32 punktiem 37 spēlēs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma 13.vietā un tajā apsteidz tikai vienu komandu.

LETA