Basketbols
2015. gada 2. janvāris, 19:21

Ernests Kalve karjeru turpinās Ungārijā

Jauns.lv

Latviešu basketbola uzbrucējs Ernests Kalve pievienojies 2013.gada Ungārijas čempionvienībai Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar", paziņojusi viņu pārstāvošā aģentūra "Boost Representation".

Ar 27 gadus veco spēlētāju noslēgts līgums līdz šīs sezonas beigām.

Iepriekš šosezon Kalve spēlēja pašmāju klubā "Barons"/LDz, kuru decembra izskaņā pameta. Ar viņu bija noslēgts līgums līdz 2014.gada beigām, kas netika pagarināts.

Kalve šosezon "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā aizvadīja 14 spēles, katrā no tām caurmērā izceļoties ar 9,4 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām. Tikmēr Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņš nospēlēja astoņas spēles, kurās vidēji guva 13,8 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu.

Iepriekšējo sezonu Kalve uzsāka Itālijas A sērijas komandā Kremonas "Vanoli", bet gadu mijā tika atlaists. Pēcāk latvietis pievienojās "Valmierai", kur arī noslēdza sezonu.

Kalve sevi pierādīja kā vienu no spilgtākajiem savas paaudzes basketbola talantiem gan Eiropas U-18 čempionātā 2005.gadā, gan U-20 čempionātā gadu vēlāk. Tā rezultātā viņš pārgāja uz tā laika vienu no ULEB Eirolīgas labākajām komandām Trevīzo "Benetton" no Itālijas, ar kuru 2006.gadā kļuva par Itālijas čempionu. Tomēr laiks šī kluba sastāvā Kalvem neizrādījās veiksmīgs, turklāt viņu mocīja arī dažādi savainojumi, kā rezultātā vēlāk līgums tika pārtraukts.

Turpinājumā Kalve pārstāvējis Vācijas bundeslīgas klubu Gīzenes "46ers", Latvijas vienības "ASK Rīga", "Ventspils" un "Valmiera", Lietuvas klubu Ķēdaiņu "Ņevežis", Turcijas augstākās līgas vienību "Trabzonspor" un Ungārijas komandu Solnokas "Olaj KK".

Kalve aizvadījis 35 spēles Latvijas valstsvienības sastāvā. Viņš piedalījies Eiropas čempionāta finālturnīrā 2009.gadā, kā arī kvalifikācijas turnīros 2008. un 2010.gadā.

"Alba Fehervar" vietējā čempionāta kopvērtējumā pašlaik ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem septīto vietu.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA