Hokejs
2015. gada 2. janvāris, 20:07

Vasiļevskis atgriezies Gudļevska pārstāvētājā AHL komandā "Crunch"

Jauns.lv

Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Sirakjūsas "Crunch" no Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Tampabejas "Lightning" ceturtdien atgriezies latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska konkurents Andrejs Vasiļevskis no Krievijas, informē klubs.

Pašlaik 20 gadus vecais Vasiļevskis uz "Lightning" komandu tika izsaukts 16.decembrī, vēlāk pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadot trīs spēles un palīdzot klubam tikt pie divām uzvarām. Otrdien viņš atkārtoti tika izsaukts uz "Lightning" komandu, vārtos stājoties trešdienas mačā pret latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo vienību "Sabres" un tiekot pie vēl vienas uzvaras.

Katrā no cīņām talantīgais krievs ielaidis vidēji 1,76 ripas un atvairījis 93,7% pretinieku metienu.

Šosezon Gudļevskis piedalījies 17 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 11 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,74 ripas un atvairījis 90,4% pretinieku metienu. Tikmēr Vasiļevskis 16 AHL spēlēs guvis deviņus panākumus, ielaižot vidēji 2,34 ripas un atvairot 91,9% metienu.

Vietējie mediji uzsver, ka Vasiļevskis ir izkarojis "Lightning" komandas galvenā trenera Džona Kūpera uzticību. Viņš krievam vēlas dot pēc iespējas lielāku spēles laiku.

Šī ir Vasiļevska pirmā sezona Ziemeļamerikas hokejā, bet pērnajā pavasarī viņš ar Krievijas valstsvienību triumfēja pasaules čempionātā.

"Crunch" komanda pēc desmit uzvaru sērijas pēdējos mačos piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

"Crunch" ar 44 punktiem 33 spēlēs ieņem AHL Austrumu konferences kopvērtējuma ceturto vietu. Tikmēr "Lightning" ar 52 punktiem 39 mačos ir NHL Austrumu konferences vadošā komanda.

LETA