Citi sporta veidi
2015. gada 3. janvāris, 15:47

Tīrumai 15.vieta jaunā gada pirmajā Pasaules kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma sestdien izcīnīja 15.vietu Kēnigszē trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sieviešu sacensībās.

Pēc pirmā brauciena Tīruma atradās 17.pozīcijā, bet otrajā uzrādīja 15. labāko rezultātu un uz šo vietu pakāpās arī summā.

Kārtējo uzvaru šosezon izcīnīja pašreizējā Pasaules kausa īpašniece Natālija Geisenbergere no Vācijas, kurai Tīruma divu braucienu summā zaudēja 1,927 sekundes.

Otro vietu izcīnīja kanādiete Aleksa Gāfa, kura sezonas sākumu izlaida, bet tagad jau trešajās sacensībās pēc kārtas kāpusi uz goda pjedestāla. Viņa no Geisenbergeres atpalika par 0,349 sekundēm. Savukārt trešā bija vēl viena vāciete Dajana Eitbergere.

Kopvērtējumā pēc četros posmos aizvadītām sešām sacensībām pārliecinoša līdere ar 570 punktiem ir iepriekšējo divu sezonu labākā sportiste Geisenbergere, kurai seko vēl trīs tautietes - Tatjana Hifnere, Eitbergere Anke Višņevski.

Tīruma ar 166 punktiem saglabājusi 12.pozīciju. Vēl ar 23 punktiem Ulla Zirne ieņem dalītu 29.vietu, bet par punktu mazāk ir Kendijai Aparjodei, kura atrodama 31.pozīcijā. Alise Evelīna Mitkus ar sešiem punktiem ieņem 43.vietu.

Zirne pašlaik palikusi Latvijā un gatavojas pēc divām nedēļām Norvēģijā gaidāmajam pasaules junioru čempionātam.

Kā zināms, piektdien Tīruma piedalījās Nāciju kausā un pamatsacensībām kvalificējās kā pēdējā sportiste.

Vēlāk sestdien sacensības aizvadīs arī divnieku, Latviju pārstāvot brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, kā arī Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam.

Piektdien Nāciju kausā Gudramovičs/Kalniņš izcīnīja otro vietu, bet brāļi Šici pamatsacensībām bija kvalificējušies automātiski.

Pēc trīs posmos aizvadītām piecām sacensībām kopvērtējuma līderi ar 485 punktiem ir Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, bet Šici ar 284 punktiem atrodas augstajā trešajā vietā. Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš ar 16 punktiem dala 27.vietu.

Posma noslēgumā svētdien gaidāmi starti vīriem un stafetes komandām.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām sprinta sacensībām. Sezona ar vēl sešiem posmiem līdz februāra un marta mijai turpinās Eiropā, savukārt sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis. Iespējams, ka divkārtējais olimpiskais medaļnieks Rubenis sezonas gaitā pievienosies Latvijas izlasei, tomēr pagaidām vēl nav zināms kādā statusā.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

LETA