Citi sporta veidi
2015. gada 4. janvāris, 15:31

Latvijas kamaniņu braucējiem neveiksmīgs sniegums Kēnigzē trasē

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu braucēji svētdien neizcēlās ar augstvērtīgiem rezultātiem Kēnigszē trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās.

Divu braucienu summā Dārznieks no uzvarētāja vācieša Fēliksa Loha atpalika par 1,230 sekundēm.

Tikmēr otrajā vietā ierindojās vācietis Andijs Langenhans, lai gan pēc pirmā brauciena viņš vēl bija piektais. Šis kamaniņu braucējs no Loha summā atpalika par 0,755 sekundēm. Savukārt trešais finišēja amerikānis Kriss Mezdzers, kurš pirmajā braucienā bija tikai astotais.

Sliktāk veicās Rikam Kristenam Rozītim, kurš pēc pirmā brauciena bija 23.vietā, bet summā viņam izdevās par pozīciju pakāpties, kamēr Inārs Kivlenieks bija pēdējais starp finišējušajiem - 31.vietā. Viņam neveiksmīgs bija pirmais brauciens, kurā latvietim izdevās izvairīties no kritiena, taču otrajā braucienā Kivlenieks spēja sasniegt ceturto ātrāko laiku.

Kivlenieks, Dārznieks un Rozītis piektdien pārvarēja Nāciju kausa barjeru. Savukārt vēl viens Latvijas izlases pamatsastāva dalībnieks Kristaps Mauriņš šoreiz palika ārpus Pasaules kausa braucēju vidus.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 463 punktiem ir Lohs, kurš šosezon triumfējis trijās no sešām sacensībām. Tikmēr Kivlenieks iekrājis 71 punktu un atrodams 25 pozīcijā, kamēr Mauriņš ar 59 punktiem ir divas pozīcijas zemāk. Savukārt Dārznieks nopelnījis 43 punktus un ieņem 30.vietu, bet Rozītis ar 37 punktiem ir 37.vietā.

Savukārt plkst.15.30 risināsies sezonā otrās stafetes sacensības.

Pirmajā etapā, kas notika Leikpleisidā, Latvija pēc neveiksmīgām individuālajām cīņām atsauca savu dalību.

Pirms tam sestdien dāmām Elīza Tīruma izcīnīja 15.vietu, bet daudz sekmīgāk Latvijai sekmējās divnieku cīņās - trīskārtējo olimpisko medaļnieku kamaniņu sportā Andra un Jura Šica, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāžas izcīnīja ceturto un piekto vietu.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām sprinta sacensībām, kuros gūtie punkti tiek skaitīti Pasaules kausa vērtējumā. Sezona ar vēl sešiem posmiem līdz februāra un marta mijai turpinās Eiropā, savukārt sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.