"Spurs" galvenais treneris Popovičs izcīna savu 1000.uzvaru NBA
Gregs Popovičs savā trenera karjerā ir izcīnījis jau piecus NBA čempiontitulus.
Basketbols
2015. gada 10. februāris, 11:11

"Spurs" galvenais treneris Popovičs izcīna savu 1000.uzvaru NBA

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs pirmdien izcīnīja savu 1000.uzvaru karjerā.

Spēles iznākumu izšķīra itālis Marko Belinelli no "Spurs", kurš 2,1 sekundi pirms spēles beigām panāca rezultātu 95:93 savas komandas labā pret Indiānas "Pacers".

Iepriekšējās sezonas čempione "Spurs" spēles trešajā ceturtdaļā atspēlēja 14 punktu starpību un panāca tik nozīmīgo uzvaru savam trenerim, kurš ir Ziemeļamerikas profesionālā sporta rekordists kā visilgāk strādājošais treneris vienā klubā.

Šajā spēlē 19 punktus guva "Spurs" franču aizsargs Tonijs Pārkers, bet 15 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un pieci bloķēti metieni uzvarētāju rindās veterānam Timam Dankanam.

"Esmu jau šeit ilgi strādājis, un man ir bijuši labi spēlētāji. Tā ir pareizā formula," Popovičs teica pēc spēles, atklājot savu panākumu formulu. "Laiks - tas ir viens no priekšnosacījumiem. Mums ir bijuši pieejami labi spēlētāji. Tas vairāk ir par godu viņiem, nevis treneriem."

Popovičs, kurš deviņpadsmit sezonās Sanantonio komandu ir aizvedis līdz pieciem NBA čempionu tituliem, kļuvis par devīto treneri ar 1000 uzvarām kabatā. Tikpat panākumus kā vienas komandas galvenajam trenerim ir izdevies izcīnīt tikai Džerijam Slounam, kurš savulaik vadīja Jūtas "Jazz".

Pašlaik 66 gadus vecajam Popovičam, lai sasniegtu 1000 uzvaras, bija nepieciešamas vien 1462 spēles, kas ir trešais labākais rādītājs līgas vēsturē - ātrāk šo robežu sasnieguši vien leģendārais Fils Džeksons (1423 mačos) un Pets Railijs (1434).

Amerikāņu speciālists ne tikai piecas reizes triumfējis NBA čempionātā, bet arī trīsreiz nosaukts par līgas labāko treneri.

"Spurs" patlaban ar 33 uzvarām 52 spēlēs atrodas Rietumu konferences septītajā vietā.

LETA/Foto: All Over Press