Girgensonam pirmā rezultatīvā piespēle šosezon; "Sabres" turpina uzvarēt. VIDEO
Zemgus Girgensons šosezon ir guvis vienus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.
Hokejs
2015. gada 2. novembris, 10:05

Girgensonam pirmā rezultatīvā piespēle šosezon; "Sabres" turpina uzvarēt. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai izbraukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) pieveikt Ņujorkas "Islanders".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mača rezultātu vien dueļa 34.minūtē atklāja "Islanders" hokejists Kelvins de Hāns, taču noslēdzošajā periodā Bufalo vienība guva divus bezatbildes vārtus. Vispirms 47.minūtē pēc Girgensona piespēles rezultātu līdzsvaroja Mets Moulsons, bet nedaudz vairāk kā sešas minūtes līdz pamatlaika beigām uzvaras vārtus guva Sems Reinherts.

Zīmīgi, ka šī mača laikā neviena no komandām neizpelnījās nevienu soda minūti.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un piecas sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvieša rēķinā viens spēka paņēmiens un četri uzvarēti iemetieni no desmit. Uzbrucējs dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvijas uzbrucējs šosezon 12 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, kā arī izpelnījies pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" vienība pēdējos četros mačos izcīnījusi trīs uzvaras.

Tikmēr ar uzvaru NHL apritē atgriezies krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš svētdien Tampabejas "Lightning" komandai izbraukumā ar 4:3 (0:1, 2:0, 2:2) palīdzēja pieveikt Karolīnas "Hurricanes".

Vasiļevskis šajā mačā atvairīja 32 no 35 sāncenšu raidījumiem.

Jau vēstīts, ka svētdien "Lightning" veica vārtsargu rokādi, uz fārmklubu Sirakjūsas "Crunch", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), nosūtot latvieti Kristeru Gudļevski, kamēr viņa vietā tika izsaukts Vasiļevskis. Iepriekš šoruden krievs saskārās ar veselības problēmām, tāpēc svētdien bija vien viņa pirmais mačs šīs sezonas NHL čempionātā.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā pašlaik "Sabres" komanda ar desmit punktiem 12 cīņās atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā. Savukārt Austrumu konferencē Bufalo klubam 14.vieta.

Tikmēr "Lightning" ar 14 punktiem 13 mačos ieņem otro vietu Atlantijas divīzijas kopvērtējumā, kā arī sesto pozīciju Austrumu konferencē.

Zemgus Girgensons nopelna rezultatīvu piespēli - video:

"Sabres" - "Islanders" mača interesantākie momenti - video:

Vasiļevskim uzvara atgriešanās spēlē - video:

LETA/Foto: Vida Press