Bērziņš ar trīspunktnieku izrauj uzvaru pār "Himki". VIDEO
Bērziņš nospēlēja 23 minūtes un 51 sekundi, realizējot piecus no sešiem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem, kā arī četrus no sešiem soda metieniem.
Basketbols
2015. gada 2. novembris, 21:02

Bērziņš ar trīspunktnieku izrauj uzvaru pār "Himki". VIDEO

Jauns.lv

Pateicoties latvieša Kaspara Bērziņa precīzajam tālmetienam spēles nogalē, uzvaru VTB Vienotās līgas mačā pirmdien izcīnīja viņa pārstāvētā Krievijas basketbola komanda "Ņižņij Novgorod", ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Aizvadītajā cīņā "Ņižņij Novgorod" savā laukumā ar 93:92 (16:18, 19:28, 32:26, 26:20) uzveica Rima Kurtinaiša trenētos Maskavas apgabala "Himki" komandu.

Pirmo puslaiku mājinieki noslēdz ar 11 punktu deficītu (35:46), bet trešajā spēles ceturksnī latviešiem bagātā komanda atspēlēja sešus punktus (67:72).

Ceturtajā spēles ceturtdaļā mājinieki turpināja deldēt "Himki" pārsvaru līdz priekšpēdējā minūtē panāca izlīdzinājumu (85:85), tomēr viesi atkal panāca piecu punktu handikapu (90:85).

Sākoties pēdējai pamatlaika minūtei Bērziņš guva divus punktus (87:90), bet 13 sekundes līdz finālsvilpei viņš pie rezultāta 90:92 iemeta precīzu tālmetienu, izraujot savai komandai uzvaru ar 93:92.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija tieši Bērziņš, bet pretinieku komandā 25 punkti Alekseja Šveda rēķinā.

Bērziņš nospēlēja 23 minūtes un 51 sekundi, realizējot piecus no sešiem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem, kā arī četrus no sešiem soda metieniem. Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, pieci izprovocēti pārkāpumi, viena kļūda, viena pārtverta piespēle un bloķēts metiens.

Ar piecām uzvarām sešos mačos "Ņižņij Novgorod" VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem trešo vietu, kamēr līdere ar četrās spēlēs izcīnītām četrām uzvarām ir latvieša Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit". Tikmēr Latvijas čempione "VEF Rīga" ar vienu uzvaru sešās spēles ieņem 14.vietu 16 komandu konkurencē.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras "Krasnije kriļja" no Krievijas.

Kaspars Bērziņš iemet izšķirošo trīspunktu metienu - video:

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA