Kaspars Bērziņš kļuvis par VTB Vienotās līgas kārtas vērtīgāko basketbolistu
Kaspars Bērziņš ar savu lielisko sniegumu palīdzēja "Ņižņij Novgorod" izcīnīt svarīgu uzvaru.
Basketbols
2015. gada 3. novembris, 15:39

Kaspars Bērziņš kļuvis par VTB Vienotās līgas kārtas vērtīgāko basketbolistu

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš no Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod", ko trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, kļuvis par VTB Vienotās līgas kārtas vērtīgāko spēlētāju, informē sacensību rīkotāji.

Kā zināms, pirmdien "Ņižņij Novgorod" savā laukumā ar 93:92 uzveica Rima Kurtinaiša trenēto Maskavas apgabala "Himki" komandu.

Tieši Bērziņš ar precīzu tālmetienu dueļa pēdējās sekundēs nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Bērziņš nospēlēja 23 minūtes un 51 sekundi, realizējot piecus no sešiem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem, kā arī četrus no sešiem soda metieniem. Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, pieci izprovocēti pārkāpumi, viena kļūda, viena pārtverta piespēle un bloķēts metiens.

Latvietis šo dueli noslēdza ar 26 efektivitātes punktiem.

Ar piecām uzvarām sešos mačos "Ņižņij Novgorod" VTB vienotās līgas kopvērtējumā ieņem trešo vietu, kamēr līdere ar četrās spēlēs izcīnītām četrām uzvarām ir latvieša Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit".

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras "Krasnije kriļja" no Krievijas.

Kaspars Bērziņš nodrošina uzvaru - video:

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA