LOK ar jaunu ekipējuma piegādātāju un komandas identitāti cer sasniegt augstvērtīgus rezultātus. FOTO
Olimpiskās komandas jaunā vizuālā identitāte tiks iestrādāta sporta apģērbu zīmola 4F veidotajos tērpos un aksesuāros, kas speciāli tiks veidoti Latvijas vajadzībām.
Citi sporta veidi
2015. gada 4. novembris, 15:41

LOK ar jaunu ekipējuma piegādātāju un komandas identitāti cer sasniegt augstvērtīgus rezultātus. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ar jaunu sporta apģērbu un aksesuāru piegādātāju, kā arī jaunu nacionālās komandas identitāti cer sasniegt augstvērtīgus rezultātus.

LOK noslēgusi sadarbības līgumu līdz 2020.gadam ar Polijas sporta apģērbu ražotāju OTCF un tā zīmolu 4F. Savukārt komandas jauno identitāti izstrādājuši Latvijas profesionālākie un atzinību izpelnījušies mākslinieki.

"Šodien ir vēsturiska diena olimpiskās kustības vēsturē, jo parakstām sadarbības līgumu ar jaunu ekipējuma piegādātāju visām olimpiskajām komandām, sākot ar nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm un beidzot ar 2020.gada Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm," preses konferencē sacīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Izsludinājām starptautisku konkursu, kurā piedalījās divi pretendenti. Uzvarēja OTCF, jo viņiem ir pieredze olimpisko komandu ekipēšanā Polijā. Šī kompānija poļus ir ekipējusi jau trīs olimpiskos ciklus, turklāt dzirdētas pozitīvas atsauksmes."

"Nākamā gada pavasarī, kad tiks prezentēts ekipējums Riodežaneiro Olimpiādei, varēsim pārliecināties par šīs kompānijas ražojumiem, un domāju, ka būsim apmierināti," uzsvēra Vrubļevskis.

Tikmēr OTCF valdes priekšsēdētājs Igors Klaja pauda gandarījumu, ka izdevies noslēgt sadarbības līgumu ar LOK.

"Vairāk nekā desmit gadus piegādājam ekipējumu sportistiem ne tikai vasaras, bet arī ziemas sporta veidos. Darām to ne tikai Polijas sportistiem, bet arī citu valstu atlētiem. Šī diena, noslēdzot līgumu ar LOK, mums ir ļoti nozīmīga. Ceram, ka tas tāpat ir arī šai valstij. Mums tas ir liels gods," pauda Klaja. "Polijas olimpiešus atbalstām jau kopš 2010.gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai Latvijas sportisti būtu apmierināti ar mūsu sniegto apģērbtu - lai tas būtu ne tikai izskatīgs, bet arī nestu labus rezultātus. Pateicos par izrādīto uzticību. Ticu, ka sadarbība abām pusēm būs auglīga."

Tāpat preses konferencē tika prezentēta arī jaunā komandas nacionālā identitāte, kas arī prezentēs Latviju turpmākos četrus gadus.

"Ar šo logo startēsim visās lielajās sacensībās. Četru gadu laikā būs vismaz desmit dažāda līmeņa sacensības, kur komanda tiks prezentēta ar jauno identitāti. Varbūt to vēlāk pārņemsim ilgāk nekā tikai uz četriem gadiem," atklāja Vrubļevskis.

Savukārt viens no jaunās identitātes autoriem modes mākslinieks Bruno Birmanis teica, ka pats svarīgākais logo izstrādē bija nesekot līdzi modes tendencēm, jo tas ir īslaicīgs process. Tā vietā bija vajadzīgs kaut kas pamatīgs, kas visus iedvesmotu.

"Veidojot jauno olimpiskās komandas identitāti, vadījāmies pēc principa - olimpiešiem piemīt pārcilvēciskas spējas lēkt augstāk, skriet tālāk un mest stiprāk," atklāja Birmanis. "Latvijas olimpiešus virza entuziasms, kuru no sirds viņi iegulda katrā lietā. Katru dienu mūsu sportisti paveic šķietami neiespējamo ar mūžīgā dzinēja cienīgu spēku, sasniedzot sporta augstākās virsotnes. Ikviens vingrinājums, treniņš un starts ir no svara, lai uzpītu tādu pinumu, ar kuru Latvijas olimpiskā komanda iegūst zeltu."

Zīmīgi, ka Birmanis pirmoreiz Latvijas olimpiskās komandas identitāti izstrādājis vēl 1992.gadā Albervillā.

Latvijas olimpiskās komandas jaunā vizuālā identitāte sastāv no komandas logotipa un "pinuma", ko identitātes autori sauc par "dzīvu un pārdabisku". Olimpiskās komandas logotipu veido Brīvības pieminekļa trīs zvaigznes, uzraksts "Latvija", kas ir ticis darināts, par pamatu ņemot valsts karoga krāsu proporcijas, un olimpiskie apļi.

Olimpiskās komandas jaunā vizuālā identitāte tiks iestrādāta sporta apģērbu zīmola 4F veidotajos tērpos un aksesuāros, kas speciāli tiks veidoti Latvijas vajadzībām.

Latvijas olimpiskās komandas vizuālo identitāti izstrādājuši Latvijā atzīti mākslinieki un nozares profesionāļi - Gatis Mūrnieks, Birmanis un Miķelis Baštiks. Savukārt tērpi Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm tiks prezentēti nākamā gada pavasarī.

LETA / Foto: Rojs Maizītis