Franču futbola zvaigzne Benzemā atzīst, ka iesaistījies Valbuenā šantāžā. Viņam uzrādīta apsūdzība. FOTO
Karims Benzemā (pa labi) tiek saistīts ar bēdīgi slaveno seksuāla rakstura video, kurā redzams Valbuenā.
Futbols
2015. gada 5. novembris, 15:21

Franču futbola zvaigzne Benzemā atzīst, ka iesaistījies Valbuenā šantāžā. Viņam uzrādīta apsūdzība. FOTO

Jauns.lv

Francijas prokuratūra par Francijas futbola izlases spēlētāja Matjē Valbuenā šantāžu ceturtdien uzrādīja apsūdzību vēl vienam valstsvienības spēlētājam Karimam Benzemā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prokuratūra paziņoja, ka patlaban 27 gadus vecais Benzemā tiek apsūdzēts par "līdzdalību šantāžas mēģinājumā", kā arī dalību kriminālā noziegumā, par ko viņam var piespriest vismaz piecus gadus cietumā.

Kā zināms, Benzemā tiek saistīts ar bēdīgi slaveno seksuāla rakstura video, kurā redzams Valbuenā. Jau oktobra vidū saistībā ar šo pašu materiālu tika aizturēti četri cilvēki, ieskaitot citu pazīstamu futbolistu Džibrilu Sisē, kurš no ieslodzījuma tika atbrīvots diezgan ātri.

Benzemā tika aizturēts trešdienas rītā un nogādāts Versaļas policijas iecirknī, kur šobrīd atrodas apcietinājumā.

"Benzemā atzinis, ka atbildējis uz bērnības drauga, pie kura vērsās šantažētāji, lūgumu runāt ar Valbuenā," izmeklēšanai pietuvināts avots atklāja medijiem.

Savukārt Benzemā advokāts atklāja, ka francūzis sevi par vainīgo šajā lietā neuzskata.

Informācija liecina, ka oktobra sākumā Benzemā Francijas izlases nometnē pārrunājis ierakstīto videomateriālu ar Valbuenā, taču nav skaidrs, vai viņš ar to mēģinājis komandas biedru nokaitināt vai arī patiešām šantažējis.

Tiek ziņots, ka cilvēki, kuru rīcībā ir šis seksuāla rakstura video, cer no Valbuenā par tā neizplatīšanu saņemt 150 000 eiro.

Abi futbolisti bija iespējamo Francijas izlases kandidātu sarakstā mēneša vidū paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Vācijas un Anglijas valstsvienībām, tomēr ceturtdien tika pavēstīts, ka neviens no viņiem nav iekļauts starp kandidātiem.

Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns atteicās sīkāk komentēt situāciju ar Benzemā, vien norādīja, ka spēlētājs pašlaik ir traumēts un nav gatavs doties laukumā.

Tāpat Dešāns norādīja, ka Valbuenā "notikušā dēļ nav labākajā psiholoģiskajā stāvoklī, tāpēc atļāvu viņam šajā laikā atpūsties".

Benzemā, kurš pārstāv Spānijas grandu Madrides "Real", savainojuma dēļ nav spēlējis kopš oktobra sākuma.

Francijas izlasē Benzemā aizvadījis 81 spēli, kuru laikā guvis 21 vārtus. Savukārt "Real" rindās viņš šosezon guvis sešus vārtus.

Savukārt Valbuenā Francijas izlasē aizvadījis 50 mačus, kuru laikā guvis astoņus vārtus. Tikmēr savas pārstāvētās Lionas "Olympique" rindās aizvadījis trīs mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.


LETA/Foto: AFP/LETA