Vaņina pārstāvētā "Sion" komanda UEFA Eiropas līgas spēlē izrauj neizšķirtu pret "Girondins"
Nākamo spēli "Sion" aizvadīs 26.novembrī, kad viesos spēkosies ar "Rubin".
Futbols
2015. gada 5. novembris, 23:24

Vaņina pārstāvētā "Sion" komanda UEFA Eiropas līgas spēlē izrauj neizšķirtu pret "Girondins"

Jauns.lv

Neizšķirtu UEFA Eiropas līgas spēlē ceturtdien jau kompensācijas laikā izrāva Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda "Sion", kas savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar Francijas vienību Bordo "Girondins".

Rezultātu 67.minūtē atklāja "Girondins" spēlētājs Tomā Turē, tomēr jau kompensācijas laika otrajā minūtē izlīdzinājumu panāca Veroljubs Salatičs.

Pirmais puslaiks aizritēja bez ļoti bīstamiem momentiem, dažās epizodēs vistuvāk vārtu guvumiem nokļūstot Bordo futbolistiem.

Tomēr 65.minūtē Francijas klubs beidzot atklāja rezultātu, kad pēc teicamas piespēles bumbu uz soda laukuma robežas saņēma Turē, kurš nekļūdījās un pārspēja Vaņinu. Kaut pēc zaudētajiem vārtiem "Sion" pārņēma iniciatīvu, reālu iespēju izraut neizšķirtu tai nebija līdz pat kompensācijas laikam. Tajā vispirms labs mājinieku sitiens lidoja nedaudz vārtiem garām, bet uzreiz pēc tam Salatičs arī panāca izlīdzinājumu, kad pēc stūra sitiena bija precīzs ar galvu.

Zīmīgi, ka "Sion" komanda visā mačā izpildīja vien divus precīzus sitienus vārtu taisnstūrī.

Kā ziņots, abas komandas savā starpā tikās arī pirms divām nedēļām, kad "Sion" izbraukumā tika pie panākuma ar 1:0. Toreiz uz tribīnēm tika izraidīts šveiciešu komandas galvenais treneris Didjē Tolo, kurš līdz ar to šajā mačā nedrīkstēja vadīt "Sion" spēlētājus.

Tikmēr otrā B apakšgrupas ceturtās kārtas mačā Anglijas premjerlīgas klubs "Liverpool" izbraukumā ar 1:0 (0:0) pieveica Kazaņas "Rubin" no Krievijas, vienīgos vārtus 52.minūtē iesitot Džordonam Ibē.

B apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām līdere ar astoņiem punktiem joprojām ir "Sion" komanda, kas spērusi vēl vienu platu soli pretim izslēgšanas turnīram. Tai līdz divu punktu attālumam pietuvojusies "Liverpool" komanda, trīs punktus guvusi "Girondons" komanda, bet pie diviem punktiem tikuši "Rubin" futbolisti.

Nākamo spēli "Sion" aizvadīs 26.novembrī, kad viesos spēkosies ar "Rubin".

Kā zināms, "Sion" vienība vietu UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā ieguva šovasar, kad izcīnīja Šveices kausu. Vaņinam šī ir debija UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā.

Šosezon "Sion" Šveices čempionātā tikusi pie 18 punktiem 14 spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod piekto vietu.

Tikmēr "Girondins" Francijas čempionātā ar 14 punktiem 12 spēlēs ir 14.vietā 20 komandu konkurencē. Pērnajā sezonā Bordo futbolisti turnīru noslēdza sestajā vietā.

Pēc divu apļu grupu turnīra UEFA Eiropas līgas izslēgšanas cīņās iekļūs katras grupas divas labākās komandas, kur tām pievienosies arī UEFA Čempionu līgas apakšgrupu trešās vietas ieguvējas.

UEFA Eiropas līgas fināls nākamā gada 18.maijā notiks Šveices pilsētā Bāzelē.

LETA / Foto:  AFP/LETA