Citi sporta veidi
2015. gada 7. novembris, 18:08

Latvijas regbija izlase viesos pārliecinoši pieveic Kipru

Jauns.lv

Latvijas regbija izlase sestdien Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas mačā izbraukumā pārliecinoši ar 31:3 (18:3) pieveica Kipru.

Latvijas komanda šajā mačā bija krietni pārāka par mājiniekiem, pirmajā puslaikā spējot izvirzīties vadībā ar 18:3. Pirmajā spēles pusē pa piezemējumam veica Vigo Valdavs un Leno Bramanis.

Otrajā puslaikā Kipra neguva nevienu punktu, kamēr Latvija atbildēja ar 13, kad pa piezemējumam vēl veica Mārtiņš Bokišs un Valters Raņķis.

Latvija par šo uzvaru nopelnīja arī vienu bonusa punktu turnīra kopvērtējuma tabulā.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas otrā apļa pirmajā mačā Latvija savā laukumā ar 39:10 pārliecinoši uzvarēja Ungārijas valstsvienību.

Latvijas izlase, gatavojoties mačiem pret Ungāriju un Kipru, kopā sanāca uzreiz nākamajā nedēļā pēc Latvijas čempionāta finiša, kas bija 10.oktobrī, un aizvadīja treniņus stadionā "Arkādija", kā arī treniņspēli Rīgas Futbola skolas (RFS) stadionā ar Lietuvu. Aizvadītajā mačā ne viena, ne otra komanda nebija spēcīgākajā sastāvā, un neoficiālajā, taču noderīgajā mačā ar 4x20 minūšu formātu uzvarēja Latvija (26:17).

Latvija izlase divu gadu ciklu pagājušā gada rudenī iesāka ar divām uzvarām - 16:14 viesos pret Ungāriju un 39:20 Rīgā pret Kipru, kam sekoja divi zaudējumi pavasarī ar 11:46 Viļņā pret Lietuvu un ar 5:14 Rīgā pret Andoru.

Tikmēr Kipra vispirms ar 30:10 pieveica Andoru, bet pēc tam ar 20:39 piekāpās Latvijai, tādejādi pārtraucot iespaidīgo 24 uzvaru sēriju. Savukārt šī gada sākumā Kipra ar 17:15 pārspēja arī Ungāriju, bet pirmā apļa noslēgumā ar 20:26 piekāpās Lietuvai.

2B divīzijā pārliecinoša līdere ir Lietuva, kas piecās spēlēs guvusi 25 punktus. Latvija pakāpusies uz otro vietu, sešās spēlēs iekrājot 19 punktus, bet Kipra un Andora tikušas pie deviņiem punktiem. Savukārt Ungārija ar četriem punktiem ieņem pēdējo, piekto, vietu.

Iepriekšējā Eiropas Nāciju kausa ciklā Latvija ieņēma otro vietu 2B divīzijā, kas ļāva piedalīties pārspēlē par atgriešanos 2A grupā, tomēr tajā pērnā gada vasarā sīvā cīņā ar rezultātu 10:16 tika zaudēts Horvātijai.

ENC 2B divīzija ir Eiropas regbija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadala vietas nosacītā rangā no 24. līdz 28.vietai. Ārpus konkurences ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Seko 1A un 1B divīzijas, kur katrā ir pa sešām komandām, bet četrās otrajās divīzijās - A, B, C un D - ir pa piecām komandām. Pārējās komandas cīnās ENC trešajā divīzijā.

LETA