Igaunijas hokeja izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā divās spēlēs gūst 45 vārtus
Igaunijas hokeja izlases līderis Roberts Rooba divos mačos nopelnījis 19 rezultativitātes punktus.
Hokejs
2015. gada 7. novembris, 20:31

Igaunijas hokeja izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā divās spēlēs gūst 45 vārtus

Jauns.lv

Igaunijas hokeja izlase 2018. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrā, kas norisinās Tallinā, divās spēlēs ir guvuši 45 vārtus, informē Starptautiskā hokeja federācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Igaunija pirmajā spēlē ar 19:1 sagrāva Izraēlu, bet otrajā mačā ar 26:0 pārspēja Bulgāriju. Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir igaunis Roberts Rooba, kurš divās spēlēs ir guvis astoņus vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles. Pret Izraēlu viņš iemeta piecas ripas un sešas reizes asistēja partneriem. Rooba spēlē Somijas klubā Espo "Blues".

Igaunijas izlases vecākajam spēlētājam Pellem Sildrem ir 39 gadi, bet jaunākajam - Robertam Arakam tikai 16 gadi. Pret Izraēlu Araks guva peicus vārtus.

Divas uzvaras divās spēlēs ir arī Meksikai, kas ar 8:2 pieveica Bulgāriju un ar 5:0 Izraēlu. Turnīra uzvarētāji, kuri tiks pie ceļazīmes uz otro kvalifikācijas kārtu, noskaidrosies svētdien Igaunijas un Meksikas izlašu spēlē.

Vēl vienā pirmās kvalifikācijas kārtas turnīrā Spānijā mājinieki ar 10:1 uzvarēja Ķīnu, bet Serbija pēcspēles metienos ar 5:4 pieveica Islandi.

Kvalifikācija 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā notiks trīs kārtās. Trešajā - izšķirošajā kārtā piedalīsies arī Latvija, kas mājās uzņems Vācijas, Austrijas izlases, kā arī vienu veiksminieci no otrās kvalifikācijas kārtas.

Vieta olimpiskajās spēlēs ir garantēta astoņām pasaules ranga labākajām komandām - Kanādai, Krievijai, Zviedrijai, Somijai, ASV, Čehijai, Šveicei un Slovākijai, kā arī Dienvidkorejai kā turnīra saimniecei. Vēl trīs dalībnieces tiks noteiktas kvalifikācijā.

LETA/Foto: Vida Press