Porziņģim brīnišķīgs danks un spraigā spēlē uzveikts Valančūns un Toronto. VIDEO
Porziņģa astoņi punkti palīdzēja "Knicks" spraigā mačā pārspēt "Raptors".
Basketbols
2015. gada 11. novembris, 05:33

Porziņģim brīnišķīgs danks un spraigā spēlē uzveikts Valančūns un Toronto. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis otrdien guva astoņus punktus, tādējādi palīdzot viņa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā viesu laukumā ar 111:109 (24:17, 36:35, 25:33, 26:24) apspēlēt Toronto "Raptors" vienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ņujorkas komandas sākumsastāvs šajā mačā neatšķīrās no iepriekšējā mača. Kopā ar Porziņģi starta pieciniekā laukumā devās arī Karmelo Entonijs, Robins Lopess, Saša Vujačičs un Hosē Kalderons. "Knicks", tai skaitā arī Porziņģis, maču iesāka aktīvi. Pēc diviem talantīgā latvieša realizētiem soda metieniem pirmās ceturtdaļas vidū rezultāts kļuva 15:8 "Knicks" labā. Tiesa, vadībā Ņujorkas klubs bija līdz otrā ceturkšņa sākumam, kad mājinieki panāca 32:29 savā labā.

Otrā puslaika izskaņā, pateicoties veiksmīgai Entonija un Porziņģa darbībai, viesi atguva vadību. Zīmīgi, ka rezultāts 52:50 "Knicks" labā kļuva tieši pēc talantīgā latvieša kārtējā izpildītā bumbas trieciena no augšas. Trešās ceturtdaļas sākumā rezultāts bija jau 65:52 viesu labā. Taču ceturkšņa laikā mājinieki ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī izvirzījās vadībā.

Sīva cīņa norisinājās arī pēdējā ceturtdaļā, abām komandām vairākkārt panākot izlīdzinājumu un izvirzoties vadībā. Tomēr pamatlaika beigās veiksmīgāki bija "Knicks" basketbolisti, kuriem izdevās noturēt divu punktu pārsvaru un svinēt panākumu mačā ar 111:109.

Kopumā Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 26 sekundes, kā laikā realizēja trīs no desmit divpunktu metieniem un abus soda metienus, taču netrāpīja vienīgo tālmetienu. Tāpat latvieša kontā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, kā arī trīs personīgās piezīmes un trīs kļūdas.

Šosezon Porziņģis izcēlies jau ar trim "double-double", pie tam pirms šī mača latvietis to realizēja divas reizes pēc kārtas. "Knicks" sastāvā 25 punktus guva Entonijs, bet "Raptors" sastāvā ar 29 punktiem izcēlās Demārs Derouzens.

Porziņģa spēcīgais "danks" mačā pret "Predators":

Ar četrām uzvarām astoņās spēlēs "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz astoto vietu.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA