Gribasspēks un mērķtiecība. Autoavārijā kāju zaudējusī basketboliste atkal spēlē. VIDEO
Nataša Kovačeviča kļuva par pirmo basketbolisti Eiropā, kura atgriezusies profesionālajā sportā ar protēzes palīdzību.
Basketbols
2015. gada 12. novembris, 13:01

Gribasspēks un mērķtiecība. Autoavārijā kāju zaudējusī basketboliste atkal spēlē. VIDEO

Jauns.lv

Atgriežoties laukumā divus gadus pēc traģiskā avārijā zaudētas kājas, serbu basketboliste Nataša Kovačeviča trešdien iemeta piecus punktus.

Aizvadītajā Serbijas čempionāta spēlē 400 skatītāju klātbūtnē Belgradas "Crvena Zvezda" komanda ar 78:47 pieveica "Student" vienību un Kovačeviča kļuva par pirmo basketbolisti Eiropā, kura atgriezusies profesionālajā sportā ar protēzes palīdzību.

"Esmu ļoti saviļņota par iespēju būt dzīvai un atkal spēlēt basketbolu," pēc dueļa teica Kovačeviča. "Sajūta, ka it kā šie divi gadi nebūtu bijuši."

Kā zināms, 2013.gada septembrī Ungārijā sieviešu basketbola klubs Ģēras "Uni" devās uz pārbaudes spēli, tomēr tā autobuss sadūrās ar vieglo automašīnu, kā rezultātā apgāzās. Avārijā uzreiz gāja bojā "Uni" komandas menedžeris Pēters Tapodi, bet vēlāk tika apstiprināta arī vienības galvenā trenera Ākoša Fizija nāve, kurš zaudēja daudz asiņu un mira slimnīcā.

Tikmēr Kovačevičai pēc negadījuma tika amputēta kāja zem ceļgala.

Tomēr šī mēneša sākumā Kovačeviča noslēdza līgumu ar "Crvena Zvezda" vienību, kurā viņa sāka savu karjeru.

Kovačeviča 2012.gadā kļuva par Eiropas U-18 čempionāta bronzas medaļnieci un pirms avārijas tika saukta par vienu valsts talantīgākajām spēlētājām.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video