Saulieša "bullītis" atnes "Dinamo" uzvaru pēcspēles metienos. VIDEO
Kaspars Saulietis eleganti realizēja pēcspēles metienu.
Hokejs
2015. gada 12. novembris, 17:40

Saulieša "bullītis" atnes "Dinamo" uzvaru pēcspēles metienos. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" kārtējās šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma sērijas otrajā mačā ceturtdien ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas "Avangard".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" pārtrauca divu zaudējumu sēriju, bet "Avangard", neskatoties uz pārsvaru, cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja "Avangard" hokejists Iļja Mihejevs, bet otrajā periodā izlīdzinājumu panāca aizsargs Oskars Cibuļskis, kuram šis ir pirmais mačs pēc mēnesi ilgas traumas ārstēšanas. Trešās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" vadībā izvirzīja Lauris Dārziņš, bet tās vidū izlīdzinājumu 2:2 panāca Ivans Ļekomcevs.

Savukārt pēcspēles metienos Rīgas "Dinamo" kom­anda bija labāka ar 2:1, izšķirošo "bullīti" iemetot Kasparam Saulietim.

Dueli sekmīgāk sāka mājinieki, kas jau piektajā minūtē pēc ilgstoša uzbrukuma atklāja rezultātu, kad Iļja Mihejevs burzmā vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas. Pēc zaudētajiem vārtiem Rīgas "Dinamo" komanda pārņēma ripas kontroli un sāka veidot pirmos momentus pie pretinieku vārtiem. Kaut kopumā "Avangard" komandai pirmajā trešdaļā piederēja pārsvars, rezultāts vairs nemainījās un rīdzinieki atradās iedzinējos ar 0:1.

Otro trešdaļu rīdzinieki iesāka vairākumā. Kaut spēja izdarīt vairākus bīstamus metienus, drīz pēc atgriešanās pilnā sastāvā arī viesi palika mazākumā. Trešdaļas vidū Rīgas "Dinamo" vēlreiz nokļuva mazākumā un līdz ar to ilgāku laiku iniciatīva piederēja "Avangard" hokejistiem. Tomēr 14.minūtē, kad "Avangard" spēlētājs izmeta ripu no aizvārtes tā nokļuva pie Cibuļska, kura metiens pa vārtiem bija precīzs un rezultāts kļuva neizšķirts 1:1. Turklāt Cibuļskim šis bija pirmais rezultativitātes punkts šosezon.

Drīz vien "Avangard" vēlreiz ieguva vairākumu un arī pēc tā trešdaļas beigās iniciatīva piederēja mājiniekiem, tomēr rezultāts pēc 40 spēlētām minūtēm saglabājās neizšķirts.

Trešo trešdaļu Rīgas "Dinamo" iesāka ļoti veiksmīgi un jau pēc pusminūtes atklāja rezultātu, kad pretinieku apzaga un izcēlās Dārziņš. Drīz vien komandu mazākumā atstāja Kristaps Sotnieks, bet arī šīs divas minūtes tika izturētas, bet pēc tam iniciatīvu arvien izteiktāk pārņēma "Avangard".

Trešdaļas desmitajā minūtē Rīgas "Dinamo" vienība jau piekto reizi palika mazākumā, bet šo beidzot pretiniekiem izdevās izmantot, kad precīzu metienu izpildīja Ivans Ļekomcevs. Zīmīgi, ka trešdaļas sākumā vārtu gūšanas epizodē Dārziņš apspēlēja tieši šo "Avangard" pirmās maiņas aizsargu. Turpinājumā līdz pamatlaika beigām pārsvars piederēja "Avangard" komandai, bet vēl pusminūti pirms tā beigām iespēju izraut uzvaru bija Andrim Džeriņam, tomēr rezultāts vairs nemainījās un pēc 60 minūtēm bija 2:2.

Pagarinājumā Rīgas "Dinamo" tikai otro reizi mačā ieguva iespēju cīnīties vairākumā, tomēr šajā laikā mājinieki aizsardzībā nospēlēja ļoti pārliecinoši. Līdz ar to dueļa uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos.

Pirms "bullīšiem" "Avangard" veica vārtsargu maiņu, tomēr pirmajā kārtā Miķelis Rēdlihs raidīja ripu caur Denisa Kostina kājsargiem un atklāja rezultātu. Turpinājumā Dārziņš bija neprecīzs, bet "Avangard" komandā rezultatīvu metienu izpildīja Iļja Zubos un panāca 1:1.

"Bullīšu" sērija turpinājās līdz sestajai kārtai, kurā rīdziniekiem uzvaru izrāva Saulietis.

Rīgas "Dinamo" komandā šajā mačā malā bija nosēdināts Miks Indrašis, bet ceturtajā uzbrucēju virknējumā darbojās Māris Jass. Savukārt pēc galvas savainojuma izārstēšanas laukumā atgriezās Cibuļskis, bet vārtos stājās Jakubs Sedlāčeks.

Kā zināms, pirmajā spēlē pēc valstsvienību pārtraukuma otrdien Rīgas "Dinamo" ar 1:5 izbraukumā kapitulēja spēlē ar Kazahstānas vienību Astanas "Baris" un cieta otro zaudējumu pēc kārtas.

Tikmēr "Avangard" cieta ceturto zaudējumus pēc kārtas.

Turpinājumā sestdien rīdzinieki spēkosies ar Hantimansijskas "Jugra", bet nākamās nedēļas pirmdienā gaidāma tikšanās ar Jekaterinburgas "Avtomobilist". Pēc izbraukuma rīdzinieki aizvadīs trīs mājas spēļu sēriju, tiekoties ar "Soči", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Toljati "Lada".

Pēc šīs izbraukuma sērijas rīdziniekiem sezonas pēdējos trijos mēnešos atliks kopā aizvadīt vēl tikai astoņas izbraukuma spēles.

Kā zināms, 27 gadus vecais Cibuļskis nopietnā galvas savainojumā iedzīvojās oktobra sākumā un kopš tā laika viņš nebija spēlējis. Līdz traumas gūšanai aizsargs šosezon bija piedalījies 14 spēlēs, taču ar rezultativitāti nebija izcēlies, turklāt nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Šajā izbraukumā nav devušies savainotais uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs un cits uzbrucējs Roberts Locāns, kurš palīdzēs "Rīga" komandai svarīgās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionāta spēlēs.

Ar 30 spēlēs izcīnītiem 36 punktiem Rīgas "Dinamo" atkal pakāpusies uz priekšpēdējo, 14.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par sešiem punktiem.

Savukārt "Avangard" ar 47 punktiem 30 dueļos ieņem ceturto pozīciju Austrumu konferencē.

Šajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Kaspars Saulietis nodrošina Rīgas "Dinamo" punktu par uzvaru pēcspēles metienos - video: ­

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA