Girgensons par mata tiesu no sezonas otrā vārtu guvuma. VIDEO
Zemgus Girgensons bija ļoti tuvu savam otrajam vārtu guvumam šosezon, tomēr šoreiz nekā.
Hokejs
2015. gada 13. novembris, 11:31

Girgensons par mata tiesu no sezonas otrā vārtu guvuma. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien nopelnīja noraidījumu pret leģendāro čehu uzbrucēju Jaromiru Jāgru, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačos izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā duelī "Sabres" izbraukumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Floridas "Panthers" hokejistus. Pēdējo divu sezonu NHL vājākā komanda no Bufalo uzvarēja piektajā no savām pēdējām sešām spēlēm.

Šīs sezonas 16 spēlēs "Sabres" komanda guvusi astoņas uzvaras un tai pirmoreiz kopš 2012./13.gada sezonas izskaņas kopvērtējumā nav negatīva bilance. Savukārt trīs uzvaras pēc kārtas izbraukumā gūtas pirmoreiz kopš 2012.gada marta.

Rezultātu pirmās trešdaļas izskaņā atklāja "Sabres" kapteinis Braiens Džionta, bet otrā perioda vidū Džonatans Huberdo panāca izlīdzinājumu, turklāt tobrīd uz noraidīto soliņa atradās Girgensons, kurš bija klupinājis Jāgru.

Tomēr otrās trešdaļas beigās vadību viesiem atguva Koudijs Fransons, bet trešās trešdaļas sākuma daļā rezultātu 3:1 jau panāca Sems Reinherts, bet tobrīd "Panthers" atradās mazākumā, jo bija pārkāpti noteikumi pret Girgensonu. Kaut četras minūtes pirms pamatlaika beigām deficītu samazināja Vinsents Troučeks, bet atlikušajā laikā pārliecinoši darbojās "Sabres" zviedru vārtsargs Līnuss Ulmarks un nodrošināja savai komandai uzvaru.

Šajā mačā Girgensons laukumā pavadīja 16 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un piecus spēka paņēmienus. Latvietis uzvarēja trijos no septiņiem iemetieniem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas uzbrucējs šosezon 16 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, kā arī izpelnījies neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr leģendārais Jāgrs aizvadīja savu 1564.spēli NHL, panākot zviedru Niklass Lindstrēmu un pakāpjoties uz dalītu desmito vietu visvairāk mačus aizvadījušo spēlētāju sarakstā. Nākamajā spēlē viņš kļūs par visvairāk mačus aizvadījušo eiropieti NHL. Tāpat šajā cīņā Jāgra kontā rezultatīva piespēle un ar 589 punktiem vairākumā viņš tagad ieņem 12.vietu līgas vēsturē, apsteidzot somu Tēmu Selenni.

Turpinājumā "Sabres" sestdien uzņems Sanhosē "Sharks" komandu, kas kopvērtējumā guvusi mazāk punktus.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Sabres" komanda apsteigusi "Panthers" un ar 16 punktiem 16 cīņās pakāpusies uz piekto pozīciju. Savukārt Austrumu konferencē Bufalo klubam jau desmitā vieta.

Girgensons tuvu vārtu guvumam - video:

Mača interesantākie momenti - video:

Longo atvaira Girgensona metienu - video:

Zemgum Girgensonam lielisks spēka paņēmiems - video:

LETA/Foto: Vida Press