Latvijas kamaniņu izlase atceļā no Vācijas notriec alni
Avārija notiksi vakar, ap pusnakti, Polijas teritorijā. Sīkāku informāciju federācija nesniedz.
Sporta zvaigznes
2015. gada 13. novembris, 15:54

Latvijas kamaniņu izlase atceļā no Vācijas notriec alni

Jauns.lv

Atgriežoties no treniņnometnes Vācijā, Latvijas kamaniņu izlase iekļuvusi avārijā – vienai no izlases automašīnām ceļu pēkšņi aizšķērsojis alnis. Latvijas kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga mierina, ka komandas vidū cietušo nav.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Negadījums noticis ap pusnakti

Vācijā un Austrijā Latvijas izlase viesojusies no 28.oktobra līdz 12.novembrim. Sportisti trenējušies Īglsas trasē Austrijā un Vācijas trasēs Oberhofā, Vinterbergā un Altenbergā. Incidents noticis 12.novembrī, kad komanda ar vairākām automašīnām atgriezusies mājās, braucot caur Poliju. Uz braucamās daļas, pretim vienai no automašīnām izskrējis alnis un automašīnas vadītājs, laikus nenoreaģējot, to notriecis. „Tas notika Polijas teritorijā, tuvu pusnaktij. Cietušo starp sportistiem nav, sīkāku informāciju nevaru sniegt,” notikušo komentē federācijas prezidents.

„Negadījumā cietusi tikai automašīna, bet sportisti var turpināt gatavošanos jaunajai sezonai,” mierina federācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Mērija Ansviesule.

Savukārt izlases treneris Kaspars Dumpis aģentūrai LETA atklājis nedaudz vairāk par negadījumu: "Protams, ir izbīlis un šoks, taču traumu, paldies Dievam, nav. Pārbaudes veiktas, un viss kārtībā. Vienīgi Ulla Zirne mazliet sasitās no trieciena pret gaisa spilvenu, taču nekas nopietns nav noticis. Sestdien jau paredzēts nākamais treniņš."

"Tagad palikusi viena nedēļa. Atlikušo laiku aizvadīsim Siguldā, kur trenēsimies vietējā trasē. Vēl līdz galam jāpieslīpē ragavas, jānokrāso tās, citādi sezonai esam gatavi," uzskata valstsvienības galvenais treneris.

Jaunā kamaniņu braukšanas Pasaules kausa sezona 28.novembrī sāksies Īglsas trasē, Austrijā. Šogad Latvijas izlasē startēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš, Riks Kristens Rozītis, kā arī divnieku ekipāžas Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels, Pēteris Kalniņš/Oskars Gudramovičs, Andris un Juris Šici.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova, Shutterstock