Porziņģa desmitajā NBA spēlē zaudējums pašā mača izskaņā
Porziņģa karjeras desmitajā spēlē "Knicks" neizdodas salaust NBA finālisti "Cavaliers".
Basketbols
2015. gada 14. novembris, 07:07

Porziņģa desmitajā NBA spēlē zaudējums pašā mača izskaņā

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis savā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras desmitajā spēlē piektdien guva 11 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda zaudēja pagājušās sezonas līgas finālistei Klīvlendas "Cavaliers".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā mačā "Knicks" piekāpās ar 84:90 (23:29, 30:17, 19:20, 12:24), ciešot nu jau kārtējo neveiksmi savā laukumā.

Lielāko daļu mača vadībā bija tieši "Knicks" basketbolisti, bet pēdējās divās minūtēs "Cavaliers" ar četrkārtējo līgas vērtīgāko spēlētāju Lebronu Džeimsu priekšgalā nospēlēja pietiekami pārliecinoši, lai gūtu astoto uzvaru pēc kārtas.

Porziņģis šoreiz nospēlēja 28 minūtes un deviņas sekundes, realizējot četrus no septiņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, vienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat latvietis tika pie septiņām bumbām zem groziem.

Abas komandas savā starpā tikās jau otro reizi šosezon. Mēneša sākumā, kad Porziņģis aizvadīja pirmo maču pēc kakla traumas gūšanas, "Knicks" piekāpās ar 86:96.

Mačs iesākās ar Porziņģa nerealizētu tālmetienu, bet "Cavaliers" pirmajās dažās minūtēs realizēja trīs trīspunktu metienus un mājinieki nokļuva iedzinējos ar 5:13. Tomēr ļoti sekmīgi darbojās "Knicks" līderis Karmelo Entonijs, kurš pirmajās piecās minūtēs sameta desmit punktus, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Knicks" pēc viņa pustālā metiena panāca 21:21. Pēc pirmās ceturtdaļas "Knicks" gan zaudēja ar 23:29, bet Porziņģis bija izcēlies ar diviem spēles sākuma daļā gūtiem punktiem.

Pirmās ceturtdaļas beigās ārsts apkopa Porziņģa rokas īkšķi, bet tas neliedza latvietim drīz atgriezties laukumā. Otrās ceturtdaļas vidū pēc kārtējā Entonija tālmetiena "Knicks" pirmoreiz mačā izvirzījas vadībā (36:35). Turpinājumā Ņujorkas klubs uzbruka ar ļoti augstu metienu precizitāti un arī Porziņģis realizēja divus pustālos metienus, kas ļāva jau atrasties priekšā ar 48:42. Savukārt puslaiku "Knicks" noslēdza ar 53:46, bet Entonijs šajā laikā jau bija sametis 22 punktus. Tikmēr Porziņģim - seši punkti un sešas bumbas zem groziem, turklāt 17 spēlētas minūtes.

Arī otrais puslaiks iesākās ar Porziņģa tālmetienu, bet šoreiz tas bija precīzs un "Knicks" pārsvars sasniedza desmit punktus. Tomēr trešās ceturtdaļas pirmajā pusē sekmīgāk darbojās viesi, kas panāca 62:62. Uzreiz pēc tam Hosē Kalderons realizēja tālmetienu un uzreiz atguva mājiniekiem vadību. Kaut "Cavaliers" vēl vairākas reizes panāca neizšķirtu, Ņujorkas klubs vadību neatdeva, trešo ceturtdaļu noslēdza ar sešu punktu izrāvienu un rezultātu 72:66.

Ceturtajā ceturtdaļā "Knicks" pirmo metienu no spēles realizēja vien sestās minūtes beigās, tomēr ilgstoši saglabāja vadību. Porziņģi nomainīja pusotru minūti pirms pamatlaika beigām pie 82:82, bet brīdi vēlāk Džeimss pēc ilga pārtraukuma atguva vadību Klīvlendas komandai. Turpinājumā ļoti pārliecinoši nospēlēja "Cavaliers" spēlētājs Mo Viljamss, kurš guva pēdējos sešus punktus un saglabāja viesiem līderu godu. Kaut "Knicks" vēl bija cerības izraut vismaz neizšķirtu, tās praktiski zuda, kad 20 sekundes pirms pamatlaika beigām neizdevās kombinācija, kurā bija plānots, ka Porziņģis triec bumbu grozā uzreiz pēc auta izspēles. Līdz ar to Ņujorkas klubs piedzīvoja sesto neveiksmi šosezon aizvadītajās desmit spēlēs.

"Knicks" rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Entonijs, tomēr otrajā puslaikā viņa kontā tikai četri punkti, bet 14 punktus sameta šosezon otro maču aizvadījušais Ārons Aflalo.

Savukārt "Cavaliers" sastāvā Džeimss izcēlās ar 31 punktu un sešām rezultatīvām piespēlēm, bet Viljamss guva 20 punktus.

Šī "Cavaliers" komandai bija astotā uzvara deviņās šosezon aizvadītajās spēlēs, kas ļauj atrasties Austrumu konferences līderpozīcijā, bet "Knicks" ar četriem panākumiem desmit mačos ir konferences kopvērtējuma lejasgalā.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs svētdien, kad jau plkst.19 pēc Latvijas laika spēkosies ar vienu no līgas pastarītēm Ņūorleānas "Pelicans", kas pēdējos divus mačus iztikuši bez sava līdera Entonija Deivisa.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmumsno Knicks.com