Basketbols
2015. gada 14. novembris, 18:20

"VEF Rīga" basketbolisti cieš bezierunu zaudējumu pret "Avtodor"

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" sestdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 74:86 (18:31, 17:17, 16:14, 23:24) piekāpās Saratovas "Avtodor".

"VEF Rīga" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Kītons Nenkivils, kamēr 15 pievienoja Ludvigs Hākansons. Tikmēr Kenets Smits pie punktiem netika, taču veica 12 rezultatīvas piespēles.

Maču "VEF Rīga" iesāka neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar 2:10. Arī pirmās ceturtdaļas turpinājums bija diezgan neveiksmīgs, kas "Avtodor" pirmo ceturksni ļāva noslēgt ar 13 punktu pārsvaru - 31:18. Tiesa, rīdzinieki otrajā ceturtdaļā manāmi uzlaboja savu spēli aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem gūt nevienu punktu vairāk nekā piecas minūtes, kamēr pašiem izdevās pietuvoties par sešiem punktiem (24:31). Pirmā puslaika izskaņā vienības punktu guva raitāk, taču "Avtodor" atkal izdevās atrauties un pirmās 20 minūtes noslēgt ar 13 punktu pārsvaru - 35:48.

Otrajā puslaikā "VEF Rīga" neizdevās lauzt cīņas gaitu, lai gan noslēdzošās ceturtdaļas pašā sākumā Artūrs Strēlnieks ar precīzu tālmetienu panāca vairs tikai astoņu punktu deficītu (54:62). Tomēr "Avtodor" neļāva viesiem pietuvoties vēl vairāk, turklāt Saratovas klubs pēc dažām minūtēm spēja panākt jau +18 (57:75), bet cīņas turpinājumā tās liktenis vairs nemainījās.

Rīdzinieki pirms šī mača visos turnīros bija izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, bet iepriekšējā Vienotās līgas mačā pirms nedēļas savā laukumā ar 94:93 apspēlēja pazīstamā lietuviešu speciālista Ramūna Butauta trenēto Kazahstānas līderi "Astana".

Atceroties pērnās sezonas "VEF Rīga" un "Avtodor" savstarpējās spēles, viena no raksturīgajām īpatnībām bija ļoti augsta rezultativitāte. Rīdzinieki guva uzvaru abās spēlēs (98:83 Saratovā un 100:82 Rīgā). Īpaša bija izbraukuma spēle Saratovā, kad tika atspēlēts 18 punktu deficīts un beigās uzvara ar 15 punktu pārsvaru.

"Avtodor" šosezon startē arī ULEB Eiropas kausa izcīņā, kur komanda ar trim uzvarām piecās spēlēs ir otrā E apakšgrupas kopvērtējumā, atpaliekot vien no cita Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Zeņit", kurā spēlē latvietis Jānis Timma.

Ar astoņās spēlēs izcīnītām četrām uzvarām "Avtodor" Vienotajā līgā ir devītie, kamēr "VEF Rīga" ar diviem panākumiem ieņem 13.pozīciju.

Šajā starpsezonā "VEF Rīgu" piemeklējušas pamatīgas izmaiņas - galvenā trenera posteni atstājis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, bet viņa vietā nu ir spānis Karloss Frade. Tāpat vienībā šobrīd ir septiņi leģionāri, jo tās sastāvā iekļauti amerikāņu aizsargi Kvins Makdauels un Kenets Smits, spēka uzbrucējs Kītons Nenkivils, meksikānis Fransisko Kruss, spāņu spēka uzbrucējs Gilji Ruvio un krievu uzbrucējs Vladislavs Starateļevs, kā arī zviedru aizsargs Ludvigs Hākansons.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras "Krasnije kriļja" no Krievijas.

Kā pirms sezonas sākuma pavēstīja "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons, kluba budžets šajā sezonā ir mazāks nekā iepriekš, proti, 1,4-1,5 miljoni eiro.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni "Ventspili". Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

LETA