Dienas FOTO: Rīga un Cēsis. Nekas nav mūžīgs, arī basketbolā ne
Čempiones pret vicečempionēm. Spēku samērs šosezon ir krietni mainījies.
Basketbols
2015. gada 15. novembris, 16:44

Dienas FOTO: Rīga un Cēsis. Nekas nav mūžīgs, arī basketbolā ne

Jauns.lv

Svētdienas pēcpusdienā savu pirmo savstarpējo spēli šosezon aizvadīja pērnā gada Latvijas sieviešu basketbola līgas finālistes, ilggadējās principiālās sāncenses "TTT Rīga" un SK "Cēsis". Šoreiz spraiga cīņa skatītājiem izpalika.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ilgus gadus Latvijas sieviešu basketbolā spraigākās un augstvērtīgākās cīņas vērojamas starp "TTT Rīga" un SK "Cēsis" baskebolistēm. Šajos mačos nekad nav trūcis dažādu intrigu gan laukumā, gan ārpus tā. Šī sezona laikam ir kā jaunas ēras sākums. Ēras, kurā Cēsu basketbolistēm vieta Latvijas sieviešu basketbola elitē vairs neatrodas. Pēc kluba prezidenta Krišjāņa Kļaviņa atvirzīšanās nostāk no basketbola, konkurētspējīgu sastāvu neizdevās savākt, ko niknākās sāncenses no Rīgas pilnībā izmantoja.

Rīgas olimpiskajā sporta centrā notikušajā spēlē mājinieces triumfēja vairāk nekā graujoši ar 140:15. Šāds rezultāts nav uzskatāms par milzu pārsteigumu, ņemot vērā, ka galvaspilsētas klubs sekmīgi spēlē Eirokausā un kļuvis krietni spēcīgāks, salīdzinot ar pērno sezonu, savukārt Cēsu klubā ir pulcētas pavisam jaunas un nepieredzējušas basketbolistes. Latvijas čempiones TTT izmantoja savu meistarības pārākumu pēc pilnas programmas un spēles laikā apjukušajām cēsniecēm piespieda kļūdīties 63 reižu.

Šajā mačā tika uzstādīti vairāki Latvijas-Igaunijas līgas rekordi un antirekordi. Neviena komanda šajā līgā līdz šim spēlē nebija guvusi 140 punktu un uzvarējusi ar 125 punktu pārsvaru, savukārt pagājušās sezonas Latvijas un Latvijas-Igaunijas līgu vicečempioņu iemestie 15 punkti ir mazākais, ko kāda komanda ir spējusi gūt.

Kasjauns.lv