Rosbergs uzvar Brazīlijas "Grand Prix" un nodrošina vicečempiona titulu
Niko Rosbergs otro gadu pēc kārtas kļūst par pasaules vicečempionu.
Citi sporta veidi
2015. gada 15. novembris, 20:39

Rosbergs uzvar Brazīlijas "Grand Prix" un nodrošina vicečempiona titulu

Jauns.lv

Vācijas pilots Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18.posmā - Brazīlijas "Grand Prix" -, tādejādi priekšpēdējā etapā izcīnot vicečempiona titulu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmos desmit apļus "pole-position" īpašnieks Rosbergs atradās vadībā, bet tad viņa līderpozīciju pārņēma par pasaules čempionu kronētais "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons. Tiesa, pēc atgriešanās no boksiem brits savu līderpozīciju atdeva atpakaļ komandas biedram.

Tikmēr "Ferrari" braucējs Kimi Reikenens pēc pirmajiem boksu apmeklējumiem bija zaudējis vienu vietu un atradās ceturtais, bet viņa komandas biedrs Sebastjans Fetels stabili saglabāja savu trešo pozīciju.

Arī pēc 20 apļiem, kad braucēji bija veikuši pusi no distances, līderu duetā notika rokāde. Tiesa, dažus apļus vēlāk vācietis Rosbergs atkal pārņēma līderpozīciju. Tāpat Reikenens bija pārņēmis Fetela trešo pozīciju, kuru gan pēc dažiem apļiem zaudēja savam komandas biedram.

Turpinājumā līdz finišam Hamiltons turējās nedaudz vairāk kā sekundes attālumā no Rosberga, bet ļāva komandas biedram izcīnīt uzvaru. Savukārt Fetels finišēja trešajā pozīcijā, bet ceturto vietu ieņēma Reikenens.

Pirmo sešinieku noslēdza "Williams" somu pilots Valteri Botass un Niko Hilkenbergs no "Force India" vienības. Aiz viņiem finišēja Daniils Kvjats ("Red Bull"), Felipe Masa ("Williams"), Romēns Grožāns ("Lotus") un Makss Verstapens ("Torro Rosso").

Tomēr pēc sacensībām Masam tika piemērota diskvalifikācija, jo viņa riepu temperatūra bija par 27 grādiem virs atļautās normas, kas ir 110 grādi pēc Celsija. Tādejādi astoto vietu ieņēma Grožāns, devītais bija Verstapens, bet pirmajā desmitniekā iekļuva Pastors Maldonado no "Lotus" vienības.

Kā zināms, Hamiltons jau pagājušajā mēnesī trīs posmus pirms sezonas beigām garantēja sev trešo pasaules čempiona titulu karjerā. Brazīlijā norisinājās sezonas priekšpēdējais posms, bet noslēdzošais etaps paredzēts Abū Dabī.

Zīmīgi, ka Hamiltons vēl ne reizi nav triumfējis Brazīlijas "Grand Prix", lai gan to mēģinājis jau astoņas reizes. Savukārt Rosbergs Brazīlijā triumfēja otro gadu pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 18 posmiem čempionam Hamiltonam ir jau 363 punkti. Viņam ar 297 punktiem seko Rosbergs, kurš par 31 punktu apsteidz Fetelu.

Botass ar 136 punktiem ieņem ceturto pozīciju, bet Reikenens no viņa atpaliek par punktu. Tikmēr otrs "Williams" pilots Masa ar 117 punktiem ir sestais.

LETA/Foto: EPA/LETA