Porziņģis: "Neesmu pieradis spēlēt pret tādiem basketbolistiem kā Deiviss, taču tā man ir laba pieredze". VIDEO
Porziņģis: "Neesmu pieradis spēlēt pret tādiem basketbolistiem kā Deiviss - pret tik atlētisku un augumā garu, cik es. Domāju, viņš šobrīd ir labākais spēka uzbrucējs NBA. Pret viņu bija grūti spēlēt, taču tā man ir laba pieredze."
Basketbols
2015. gada 16. novembris, 11:28

Porziņģis: "Neesmu pieradis spēlēt pret tādiem basketbolistiem kā Deiviss, taču tā man ir laba pieredze". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis nav pieradis spēlēt pret tik spēcīgiem spēlētājiem kā Entonijs Deiviss, pēc kārtējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mača izteicās latvietis.

Kā zināms, Porziņģa pārstāvētā "Knicks" komanda svētdien NBA regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 95:87 uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans", kuras līderis ir Deiviss.

"Neesmu pieradis spēlēt pret tādiem basketbolistiem kā Deiviss - pret tik atlētisku un augumā garu, cik es. Domāju, viņš šobrīd ir labākais spēka uzbrucējs NBA. Pret viņu bija grūti spēlēt, taču tā man ir laba pieredze," sarunā ar "The New York Post" pauda Porziņģis, kurš šajā mačā izcēlās ar desmit punktiem, taču metienu realizācija bija zema. "Ja spēlē nekrīt metieni, tu tik un tā nedrīksti padoties. To šodien sapratu. Jāturpina spēlēt, tāpēc centos laukumā darīt mazās lietiņas."

Deiviss šajā mačā demonstrēja lielisku sniegumu, gūstot 36 punktus un izcīnot desmit atlēkušās bumbas, taču viņš nekautrējās paslavēt arī latvieti.

"Porziņģis ir lielisks basketbolists. Viņš var iemest no distances un doties uz grozu, kā arī būt aktīvs. Noteikti turpmāk būs aizraujoši ar viņu cīkstēties," izteicās Deiviss.

"Domāju, Porziņģis šajā līgā būs pārsteidzoši labs spēlētājs. Viņš ir gados jauns un garš basketbolists, taču jau tagad gana prasmīgs. Izskatās, ka viņš nebaidās nemaz, tas man viņā patīk visvairāk. Porziņģis nekautrējas no kontaktspēles, bet viņam ir jādod iespēja nobriest," tikmēr sacīja "Pelicans" galvenais treneris Elvins Džentrijs. "Šobrīd visi viņu zem groza izstumda, taču ar daudziem spēlētājiem tā iepriekš ir noticis. Dalasā bija tāds jauns puisis kā Dirks Novickis. No viņa sanāca tīri labs basketbolists."

Pēc panākuma "Knicks" ar piecām uzvarām 11 spēlēs ieņem 12.pozīciju Austrumu konferencē.

Porziņģis šīs sezonas 11 spēlēs vidēji iemetis 11,4 punktus un izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas. Latvietis aiz Karmelo Entonija ir "Knicks" otrs rezultatīvākais basketbolists, kā arī labākais cīnītājs zem groziem.

Entonijs Deiviss nobloķē Kristapu Porziņģi, bet latvietis nākamajā epizodē izdara to pašu pret Deivisu - video: Kristaps Porziņģis mačā ar Ņūorleānas "Pelicans" - video:
LETA/Foto EPA/LETA