FIFA par kukuļņemšanu diskvalificē Nepālas un Laosas federāciju prezidentus
FIFA par kukuļņemšanu diskvalificējusi Nepālas federācijas prezidentu Ganešu Fapu un Laosas federācijas prezidentu Viphetu Sihačakru.
Futbols
2015. gada 16. novembris, 14:13

FIFA par kukuļņemšanu diskvalificē Nepālas un Laosas federāciju prezidentus

Jauns.lv

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) par kukuļņemšanu diskvalificējusi Nepālas federācijas prezidentu Ganešu Fapu un Laosas federācijas prezidentu Viphetu Sihačakru.

Nepālas futbola federācijas prezidentam piespriesta 10 gadu diskvalifikācija un 20 000 Šveices franku naudas sods (aptuveni 18 542 eiro).

Laosas futbola federācijas prezidents saņēmis divu gadu diskvalifikāciju un 40 000 franku lielu sodu (aptuveni 37 085 eiro).

FIFA vēsta, ka Nepālas federācijas vadītājs gan saņēmis skaidras naudas maksājumus, gan piedāvājis tos citām amatpersonām, iegūstot personīgu labumu 2009. un 2011.gada FIFA izpildkomitejas vēlēšanās Āzijas konfederācijas kongresā.

Laosas federācijas prezidents meklējis un akceptējis maksājumus no citām amatpersonām 2011.gadā vēlēšanās par vietu FIFA izpildkomitejā.

Jau ziņots, ka FIFA piedzīvo smagāko krīzi tās pastāvēšanas vēsturē, pēc tam kad maija beigās Šveices varas iestādes pēc ASV izmeklētāju lūguma arestēja vairākus augsta ranga darbiniekus, apsūdzot viņus kukuļošanā un naudas atmazgāšanā. Izmeklēšanā figurē 14 bijušie un esošie FIFA darbinieki.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukuļos un citos nelikumīgos darījumos FIFA amatpersonām samaksāti 150 miljoni ASV dolāru.

BNS/Foto: EPA/LETA

Tēmas