Ķīnā 103 gadu vecumā miris vecākais olimpisko spēļu dalībnieks
Dzje Guo nesen un 1936. gada olimpiskajās spēlēs Berlīnē.
Citi sporta veidi
2015. gada 16. novembris, 21:10

Ķīnā 103 gadu vecumā miris vecākais olimpisko spēļu dalībnieks

Jauns.lv

Ķīnā 103 gadu vecumā svētdien miris kādreizējais olimpisko spēļu dalībnieks diska mešanā Dzje Guo, kurš līdz aiziešanai mūžībā bija vecākais dzīvai olimpietis, vēsta Starptautiskā vieglatlētikas federācija.

Dze Guo piedalījās 1936. gada olimpiskajās spēlēs Berlīnē, kur viņš sasniedza jaunu valsts rekordu, disku raidot 41,13 metrus tālu, taču ar to bija par maz, lai kvalificētos finālsacensībām.

Sportista karjeras laikā 1912. gadā dzimušais Dzje Guo startēja dažādos sporta veidos, taču lielākos panākumus viņš guva tieši diska mešanā, jo 1935. gadā uzvarēja Ķīnas nacionālajās spēlēs.

Pēc atgriešanās no Berlīne Guo turpināja sportista karjeru, taču paralēli studēja arī lauksaimniecības zinātni un tehnoloģiju Tokijas Universitātē. Pēc vairāku gadu darba lauksaimniecībā viņš atgriezās sporta lauciņā, pagājušā gadsimta 50. gados kļūdams par treneri Sjiaņas fiziskās izglītības institūtā.

Dzje Guo darbu turpināja arī pēc pensijas vecuma sasniegšanas, bet 2008. gadā pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm viņš bija viens no lāpnešiem, kad olimpiskās uguns stafete virzījās pa Sjiaņas ielām.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video