Basketbols
2015. gada 17. novembris, 11:55

Porziņģis: "Komandas biedri teica, ka var man uzticēties izšķirošajos brīžos"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņujorkas "Knicks" ir jāstrādā pie tā, lai varētu veiksmīgāk spēlēt mača noslēdzošajā ceturtdaļā, uzsvēra jaunais latviešu talants Kristaps Porziņģis.

Otrdien "Knicks" savā laukumā uzņems Šarlotes "Hornets" vienību, kurai ņujorkieši trešdien piekāpās ar rezultātu 93:95.

"Šī ir mana pirmā sezona, līdz ar to pret katru komandu sanāk spēlēt pirmo reizi. Taču pret "Hornets" spēlēšu savu otro maču. Viņi zina mūs, arī mēs pazīstam viņus. Vēlamies revanšēties par iepriekšējo zaudējumu," uzsvēra latvietis.

"Mums ir jāstrādā pie tā, lai varētu veiksmīgi aizvadīt ceturto ceturtdaļu un uzvarēt spēli. Mēs to nedaram, spēlējam labi trīs ceturtdaļas, bet pēc tam rodas grūtības. Pēdējās ceturtdaļās uzticamies Karmelo Entonijam, uz kuru ir spiediens. Tomēr viņam ir nepieciešams, lai arī mēs spēlētu labāk," atzīmēja Porziņģis.

Kā zināms, iepriekšējā komandu tikšanās reizē Porziņģis gandrīz pamanījās izraut uzvaru savam klubam, taču viņa precīzais tālmetiens, kas tika izpildīts pašās spēles beigās, netika ieskaitīts.

"Lai gan punktu guvums netika skaitīts, tomēr komandas biedriem tas patika un viņi teica, ka var man uzticēties izšķirošajos brīžos. Nenoķēru bumbu, kā nākas, un izdarīju metienu. Tā reizēm notiek. Piespēle nebija laba, un pats nenoķēru piespēli," stāstīja talantīgais basketbolists.

"Ar katru spēli jūtos arvien labāk. Jo vairāk apgūstu dažādas lietas aizsardzībā un uzbrukumā, jo vairāk varu pietaupīt spēkus, kas noder vēlāk. Visu laiku ir jābūt formā un uzmanīgam. Uzkrātā pieredze ļauj man spēlēt ilgāk un palielināt tempu. Tas man ļauj justies komfortabli un spēlēt labāk visu spēli. Kopā sezonā ir 82 spēles, katru no tām sanāk spēlēt pret fiziski spēcīgiem spēlētājiem, tas nav viegli. Tomēr fiziski un psiholoģiski jūtos pārliecināts," atklāja Porziņģis.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Deriks Fišers uzskata, ka jebkura spēles epizode Porziņģim ir noderīga, jo latvietis no tā gūst pieredzi.

"Viņš ir aizvadījis tikai 11 spēles. Reizēm viņam nav kas sanācis, jo viņš nav mēģinājis darīt kādas specifiskas lietas katru spēli. Nav spēlējis "postā", izmetis kādu tālmetienu vai nospēlējis aizsardzībā, bet vienkārši spēlējis savu spēli. Viņa augums ļauj izdarīt metienus no jebkuras pozīcijas. Porziņģis ļoti labi jūt spēli, viņam ir pārliecība. Ir patīkami to redzēt," uzsvēra Fišers.

Gaidāmajā mačā "Knicks" treneris vēlas, lai komanda spēlētu savu spēli un parādītu, ka ir gatava mačam.

""Hornets" spēlē ļoti ātru basketbolu un met ar labu precizitāti. Viņiem ir sabalansēta komanda, ar kuru treneris Stīvs Klifords ir labi pastrādājis," gaidāmo maču komentēja Fišers.

"Knicks" ar piecām uzvarām 11 spēlēs ieņem 12.pozīciju Austrumu konferencē, kamēr "Hornets" ar tikpat panākumiem desmit spēlēs ir vienu vietu augstāk.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: EPA/LETA