NHL Visu zvaigžņu spēle kļūs pavisam citādāka
Turpmāk NHL Zvaigžņu spēlē piedalīsies 4 komandas.
Hokejs
2015. gada 19. novembris, 10:53

NHL Visu zvaigžņu spēle kļūs pavisam citādāka

Jauns.lv

Nākamā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēle kļuvusi par četru divīziju komandu turnīru, kurā tiks izspēlēts "trīs pret trīs" spēlētāju formāts, ziņo līga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunajā formātā katra spēle ilgs vien 20 minūtes, taču tajā sacentīsies nevis divas komandas, bet četras NHL divīziju vienības, kā arī ierasto piecu spēlētāju vietā katrā komandā laukumā atradīsies trīs hokejisti. Pēc nospēlētām desmit minūtēm komandas mainīsies laukuma pusēm.

"Gaidāmās Visu zvaigžņu spēles festivāls sniegs vienreizēju iespēju līdzjutējiem, spēlētājiem, klubiem un biznesa partneriem apvienoties, lai svinētu hokeja svētkus visaugstākajā līmenī," pauda NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs. "Iepazīstinām ar jaunu Visu zvaigžņu spēles formātu, kas šīs sacensības padarīs ne tikai interesantākas konkurences ziņā, bet arī spēcīgāk iezīmēs un uzsvērs tās neticamās prasmes, ātrumu un atlētiskumu, kas nepieciešams, lai spēlētu šo spēli."

Turnīra pusfinālā Atlantijas divīzija spēkosies ar Metropoles divīzijas komandu, bet Centrālā divīzija cīnīsies ar vienību no Klusā okeāna divīzijas. Neizšķirta gadījumā tiks veikta pēcspēles metienu sērija.

31.janvārī Nešvilā paredzētās Visu zvaigžņu finālspēles čempionu komandai tiks piešķirta naudas balva - viens miljons ASV dolāru.

Katru komandu pārstāvēs 11 hokejisti - seši uzbrucēji, trīs aizsargi un divi vārtsargi. Viens spēlētājs katrā divīzijā tiks izvēlēts pēc līdzjutēju balsojuma, bet pārējos izvēlēsies līga.

Kā zināms, pērn NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalījās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš pārliecinoši uzvarēja līdzjutēju balsojumā. Latvietis, kurš ikdienā pārstāv Bufalo "Sabres" klubu, tika iekļauts Nika Folinjo komandā, kas tomēr piekāpās otrai vienībai. Līdz šim rezultatīvākajā NHL Visu zvaigžņu spēlē Folinjo komanda ar rezultātu 12:17 zaudēja Džonatana Tēvza komandai.

Tiesa, šogad, pēc NHL žurnālistu domām, Girgensons nepiedalīsies Visu zvaigžņu spēlē.

Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalījies 2003.gadā - toreiz tas bija Sandis Ozoliņš. Viņš savas karjeras laikā Visu zvaigžņu spēlē piedalījās septiņas reizes, bet Artūrs Irbe tika pie divām dalības reizēm.

LETA/Foto: Vida Press