Porziņģim septiņi punkti; "Knicks" izcīna trešo uzvaru pēc kārtas. VIDEO
Kristaps Porziņģis šoreiz no spēles pa grozu izmeta tikai piecus metienus, bet lielāko uzsvaru lika uz spēli aizsardzībā.
Basketbols
2015. gada 21. novembris, 08:14

Porziņģim septiņi punkti; "Knicks" izcīna trešo uzvaru pēc kārtas. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis piektdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot viņa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" komandai izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas.

"Knicks" izbraukumā ar 93:90 (25:20, 23:24, 25:18, 20:28) spraigā galotnē pārspēja Oklahomasitijas "Thunder".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 57 sekundes, grozā raidot vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, kā arī divus no četriem soda metieniem. Latvieša rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un viena piezīme.

"Knicks" komandas rindās 25 punktus iemeta Karmelo Entonijs, kamēr 14 pievienoja Ārons Aflalo, bet tikmēr "Thunder" sastāvā Rasels Vestbruks izcēlās ar 34 punktiem. Savukārt ar 16 punktiem komandas biedram piebalsoja Dions Veiterss.

Kā jau ierasts, Porziņģis šo maču sāka Ņujorkas komandas sākuma pieciniekā, turklāt realizēja savu pašu pirmo metienu šajā duelī - trīspunktnieku. Tiesa, turpinājums latvieša izpildījumā nesekoja, jo visa turpmākā pirmā puslaika gaitā viņš guva tikai vēl vienu punktu, realizējot vienu no diviem soda metieniem. Porziņģim neklājās viegli arī cīņā par atlēkušajām bumbām.

Lai arī individuāli Porziņģim spēle nesekmējās, tā labāk padevās "Knicks" komandai kopumā, kas lielu uzsvaru lika uz tālmetieniem un kam pirmajā puslaikā izdevās panākt desmit punktu pārsvaru (41:31), bet pirmās 24 minūtes tika noslēgta ar četru punktu handikapu - 48:44.

Arī otro puslaiku Porziņģis sāka sekmīgi, tā ievadā ātrajā uzbrukumā triecot bumbu grozā no augšas, turklāt latvietim nedaudz labāk sekmējās cīņā par atlēkušajām bumbām. Viņš tika nomainīts pēc aptuveni piecām spēlētām minūtēm, bet pēc tam "Knicks" turpināja uzņemt apgriezienus un palielināt pārsvaru, kas noslēdzošā ceturkšņa ievadā pēc pāris precīziem tālmetieniem sasniedza jau 16 punktus (82:66).

Tā kā citiem Ņujorkas vienības basketbolistiem spēle padevās, Porziņģis laukumā ilgi netika saukts, bet sešas minūtes līdz pamatlaika beigām "Thunder" visu pārsvaru bija sadeldējuši līdz desmit punktiem - 72:82. Tas "Knicks" treneriem laukumā atkal lika sūtīt Porziņģi, kurš gan nebija pārāk manāms, vairāk nekā trīs minūtes pirms beigām realizējot vienu soda metienu no diviem un panākot 87:76.

Pašā pamatlaika izskaņā Oklahomasitijas komandas basketbolisti centās samazināt rezultāta starpību, kas viņiem arī izdevās, jo pēdējā minūtē Vestbruks ar precīziem soda metieniem panāca vairs tikai 85:89. Turklāt pēc tam Entonijs netrāpīja divus svarīgus soda metienus, bet Vestbruks 13 sekundes pirms beigām realizēja sarežģītu tālmetienu, panākdams vairs tikai 90:93. Uzreiz pēc tam rupju kļūdu pieļāva pieredzējušais Hosē Kalderons, pazaudējot bumbu, taču "Knicks" spraigā galotnē tomēr prata nosargāt uzvaru.

Izšķirošajos brīžos Porziņģis laukumā nebija.

Porziņģa danks ātrajā uzbrukumā - video:

Ņujorkas "Knicks" ar septiņām uzvarām 13 spēlēs tagad ieņem devīto pozīciju Austrumu konferencē

Jau sestdien "Knicks" sagaida nākamais izbraukuma mačs, kad jātiekas ar Hjūstonas "Rockets".

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: EPA/LETA