Girgensons joprojām ārstē traumu, "Sabres" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas. VIDEO
Girgensons joprojām nav atguvies no pagājušajā nedēļa mačā pret Sanhosē "Sharks" gūtās traumas.
Hokejs
2015. gada 22. novembris, 13:53

Girgensons joprojām ārstē traumu, "Sabres" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas. VIDEO

Jauns.lv

Bufalo "Sabres" komanda, trešo maču pēc kārtas spēlējot bez savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona, sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā ar 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) izbraukumā piekāpās Dalasas "Stars", tādejādi piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Tikmēr "Stars" komandai tas bija piektais panākums pēdējos piecos mačos, ļaujot Dalasas vienībai saglabāt līgas līderes godu.

Mača rezultātu pirmā perioda septītajā minūtē atklāja mājinieku uzbrucējs Antuāns Rusels. Otrajā spēles nogrieznī komandas vārtus neguva, bet trešās trešdaļas astotajā minūtē Džeimijs Benns vairākumā panāca divu vārtu pārsvaru. Tāpat oktobra spožākā NHL zvaigzne Benns bija precīzs arī pēc nepilnām divām minūtēm, panākot jau 3:0 "Stars" vienības labā.

Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts "Stars" somu vārtsargs Anti Niemi, kurš atvairīja visas 22 "Sabres" hokejistu mestās ripas, kamēr otrās zvaigznes gods tika Bennam.

Abas komanda tikās arī pirms četrām dienām, kad Bufalo ar 3:1 pārāki bija "Stars" hokejisti.

Tikmēr Girgensons šajā mačā nepiedalījās veselības likstu dēļ. Tāpat Girgensons šonedēļ nebija aizvadījis nevienu treniņu ar savu vienību.

Kā zināms, pagājušās sestdienas mačā pret Sanhosē "Sharks" vienību brīdī, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas piecas minūtes, "Sharks" uzbrucējs Tomijs Vingelss notrieca latvieti, kā dēļ Girgensonam bija jādodas uz ģērbtuvēm. Iepriekš vienība pavēstīja, ka Girgensons vēl nav pilnībā atguvies no šī incidenta.

Latvijas uzbrucējs šosezon 17 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, kā arī izpelnījies neitrālu lietderības koeficientu.

Tomijs Vingels savaino Girgensonu - video:

Tikmēr pie panākuma sestdien tika Tampabejas "Lightning", kas savā laukumā ar 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) pārspēja Anaheimas "Ducks".

"Lightning" vārtus šajā mačā sargāja Bens Bišops, kurš atvairīja visas 30 "Ducks" vienības mestās ripas, bet Stīvena Stemkosa rēķinā šajā mačā divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Kā zināms, pēc traumas izdziedēšanas krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis aizvadīja divus mačus "Lightning" Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmklubā Sirakjūsas "Crunch", bet pēc tam tika izsaukts uz Tampabejas vienību, kamēr latvietis Kristers Gudļevskis tika nosūtīts uz AHL.

Ar 18 punktiem 20 spēlēs "Sabres" ieņem septīto vietu Atlantijas divīzijā, bet "Lightning" ar 23 punktiem 22 spēlēs ir ceturtajā pozīcijā. Tikmēr Austrumu divīzijā "Sabres" ieņem 12.pozīciju, bet "Lightning" ir astotajā vietā.

Savukārt "Stars" ar 34 punktiem 21 duelī ir Rietumu konferences un visas līgas līdere.


LETA/Foto: Vida Press