17 gadus vecajai svarcēlājai Kohai Latvijas rekords un desmitā vieta pasaules čempionātā
Svarcelšanas talants Rebeka Koha pēdējā laikā labo Latvijas rekordus katrās sacensībās, kurās piedalās.
Citi sporta veidi
2015. gada 23. novembris, 09:52

17 gadus vecajai svarcēlājai Kohai Latvijas rekords un desmitā vieta pasaules čempionātā

Jauns.lv

Talantīgā Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha svētdien ar jaunu valsts rekordu izcīnīja desmito vietu ASV notiekošajā pasaules čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 17 gadus vecā Koha sacentās svara kategorijā līdz 53 kilogramiem. Viņa raušanā spēja tikt galā ar visiem trim mēģinājumiem, paceļot 84, 86 un 87 kilogramus smagus stieņus. Tas Latvijas pārstāvei pēc raušanas sacensībām starp A grupas atlētēm deva devīto vietu.

Savukārt grūšanā Kohai bija sekmīgi pirmie divi mēģinājumi - 101 un 105 kilogrami, taču 107 kilogramus smago svaru stieni viņa pacelt nespēja, pārmetot stieni pāri galvai.

Summā Koha pacēla 192 kilogramus, kas viņai deva desmito vietu, turklāt tika sasniegts jauns Latvijas rekords.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva Londonas olimpisko spēļu sudraba medaļas laureāte Šučinga Hsu no Taivānas, kura summā pacēla 221 kilogramus. Viņa un otrajā vietā palikusī Ķīnas pārstāve Čeņa Sjaoina grūšanā pamanījās nepacelt savus pirmos mēģinājumus, turklāt ķīnietei nesekmīgs izrādījās arī otrais mēģinājums. Noslēdzošajā piegājienā Hsu spēja pacelt 125 kilogramus, kas bija zelta medaļas vērtē.

Kā zināms, oktobra sākumā Koha triumfēja Eiropas U-20 čempionātā, turklāt šogad viņa izcīnīja pārliecinošu panākumu arī kontinenta meistarsacīkstēs U-17 vecuma grupā un bija otrā pasaules jaunatnes čempionātā.

ASV notiekošajā pasaules čempionātā piedalīsies arī Latvijas vadošais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, kuram sacensības svara kategorijā līdz 105 kilogramiem iecerētas piektdien. Bez Kohas un Plēsnieka Latviju šajā pasaules čempionātā pārstāv arī Vitālijs Volkovs, kurš otrdien spēkosies svara kategorijā līdz 85 kilogramiem.

LETA/Foto: Sportsiedlce.pl