Porziņģim atkal iespaidīga spēle, taču pārtrūkst komandas uzvaru virkne. VIDEO
Porziņģa 20 gūtie punkti neglābj Ņujorkas "Knicks" no zaudējuma NBA spēlē.
Basketbols
2015. gada 24. novembris, 07:31

Porziņģim atkal iespaidīga spēle, taču pārtrūkst komandas uzvaru virkne. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis pirmdien izcēlās ar 20 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" komandu no zaudējuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Knicks" izbraukumā ar 78:95 (19:26, 11:26, 26:21, 22:22) piekāpās Maiami "Heat", tādejādi pārtraucot savu četru uzvaru sēriju. Tikmēr "Heat" komanda "Knicks" basketbolistus pieveikuši jau septiņās savstarpējās spēlēs pēc kārtas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 37 minūtes un 26 sekundes, realizējot četrus no 13 divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni un četras piezīmes.

Knicks" sastāvā ar 21 punktu izcēlās Karmelo Entonijs, bet vēl 12 pievienoja Robins Lopess. Tikmēr "Heat" rindās 16 punktus guva Dveins Veids un Kriss Bošs.

Tieši Porziņģis atklāja šī mača rezultātu, cīņas 20.sekundē realizējot tālmetienu. Tiesa, pirmais puslaiks viņam un "Knicks" komandai nebija tik sekmīgs, jo latvietis tā laikā realizēja tikai vienu no septiņiem metieniem un tika pie pieciem punktiem. Tikmēr Ņujorkas vienība pirmo puslaiku noslēdza, būdama iedzinējos ar 22 punktu pārsvaru - 30:52.

Otrā puslaika sākumā "Heat" pietuvojās jau 30 punktu handikapam (56:30), taču spēles otrajā daļā Ņujorkas vienība bija uzlabojusi savu sniegumu aizsardzībā, turklāt sekmīgāk spēlēja arī pats Porziņģis. Latvietis jau trešajā ceturtdaļā bija iekrājis "double-double", vispirms vēlreiz realizējot tālmetienu, bet brīdi vēlāk iemetot abus soda metienus. Porziņģis tika nomainīts nepilnas trīs minūtes līdz ceturkšņa beigām, bet pirms tam viņš vēl paguva gūt divus punktus, kas viņam pirms pēdējā mača nogriežņa ļāva iekrāt jau 12 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Knicks" vienība trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās sākumā veica izrāvienu 13:3 un pietuvojās "Heat" basketbolistiem vairs tikai līdz 61:73. Spēle izlīdzinājās, taču viesiem no Ņujorkas neizdevās vairs samazināt rezultāta starpību. Porziņģis laukumā atgriezās nedaudz vairāk kā deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām, brīdi vēlāk izmantojot lielisku piespēli no Entonija un gūstot vēl divus punktus.

Tomēr tieši Porziņģis atjaunoja Ņujorkas vienības izredzes, jo īsā laikā latvietis komandai guva sešus punktus pēc kārtas, nepilnas trīs minūtes līdz beigām pietuvinot viesus līdz 74:86. Tiesa, pēc tam "Knicks" tomēr nespēja noturēties uz viļņa, piedzīvojot pirmo zaudējumu pēdējo piecu spēļu laikā.

"Knicks" komanda ar astoņiem panākumiem 15 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Heat" ar deviņiem panākumiem 113 mačos šajā konferencē ir otrie.

Trešdien "Knicks" izbraukumā tiksies ar Orlando "Magic", savukārt piektdien jau "Heat" tiks uzņemti savā laukumā, bet pēc tam sekos mājas spēle ar Hjūstonas "Rockets".

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: Reuters