Porziņģis pēc 20 punktu iemešanas uzskata, ka nav nospēlējis labi
Kristaps Porziņģis uzskata, ka svarīgos spēles brīžos nav iemetis būtiskus metienus.
Basketbols
2015. gada 24. novembris, 11:16

Porziņģis pēc 20 punktu iemešanas uzskata, ka nav nospēlējis labi

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis uzskata, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē ar Maiami "Heat", neskatoties uz labo statistiku, aizvadīja sliktu cīņu, jo svarīgos brīžos netrāpīja metienus.

Kā ziņots, Porziņģis pirmdien izcēlās ar 20 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, bet "Knicks" izbraukumā ar 78:95 (19:26, 11:26, 26:21, 22:22) piekāpās Maiami "Heat", tādējādi pārtraucot četru uzvaru sēriju.

"Savācu statistiku, tomēr svarīgos brīžos kļūdījos daudzos metienos, kurus parasti realizēju," pēc dueļa stāstīja latvietis. "Pats sākums bija labs, bet pēc tam nespējām noturēties spēlē - mums nebija tādas pat enerģijas kā pretiniekiem un viņi mūs apspēlēja. Ir fiziski grūti atspēlēties no 15-20 punktu deficīta."

"Šādas spēles var padarīt komandu spēcīgāku. Zinām, ka mums jāturas kopā un jāgatavojas nākamajai spēlei - čempioniem ir īsa atmiņa," izteicās Porziņģis.

Tā kā šajā mačā sniegums "Knicks" rezervistu soliņam nebija labs, Porziņģis nospēlēja 37 minūtes un 26 sekundes, kas ir ilgākais laiks viņa līdzšinējā NBA karjerā.

"Mīlu atrasties laukumā, un katru reizi, kad tur esmu, cenšos sevi atdot par 100%. Šodien nebija laba diena man un komandai, nevarējām atrast savu ritmu, bet jāturpina smagi strādāt," teica Porziņģis. "Man nav problēmu spēlēt vēl ilgāk, uzskatu, ka kļūstu fiziski labāks un spēju saglabāt augstu intensitāti arī pēc ilgiem periodiem laukumā."

Pirmdien Porziņģis sasniedza savu septīto "double-double" 15 šīs sezonas spēlēs. Starp šīs sezonas NBA debitantiem viņš ir labākais starp punktu guvējiem vienā mačā (29) un blokiem (septiņiem), kā arī dala pirmo vietu atlēkušajās bumbās (15).

"Mūsu aktivitāte pirmajā puslaikā nebija pietiekami augsta. Paši sev radījām problēmas, un grūti tik ilgi spēlēt iedzinējos," stāstīja "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers. "Viņi labi darbojās aizsardzībā."

Pēc šī mača Fišers neslavēja Porziņģi, jo arī viņš nebija komandas glābējs.

"Neesmu drošs. Mēs neuzvarējām," Fišers pēc ilgas pauzes atbildēja, kad viņam lūdza novērtēt latvieša sniegumu.

"Video ierakstos redzu, ka pretinieki lielākoties nepievērš viņam uzmanību," vēl pirms dueļa par Porziņģi stāstīja viens no "Heat" līderiem Kriss Bošs. "Viņš var spēlēt basketbolu. Nedrīkstam viņam ļaut gūt vieglus grozus."

Porziņģis trijās no pēdējām četrām spēlēm sasniedzis 20 gūto punktu robežu, un viņš tika izvirzīts pagājušās nedēļas NBA labākā spēlētāja balvai. Iepriekš savas karjeras laikā 2008.gadā vienu reizi šādai balvai bija izvirzīts arī latvietis Andris Biedriņš, bet tobrīd viņš bija visas līgas līderis cīņā par atlēkušajām bumbām un "double-double" bija sasniedzis 14 mačos pēc kārtas.

Ar 15 spēlēs vidēji gūtiem 13,7 punktiem Porziņģis aiz Ņujorkas vienības zvaigznes Karmelo Entonija ir "Knicks" otrs rezultatīvākais basketbolists, bet ar 9,1 atlēkušo bumbu viņš ir vienības labākais cīnītājs zem groziem.

Arī vidēji 1,5 bloki ir labākais rādītājs komandā un vidēji 3,1 piezīme ir augstākais rezultāts starp "Knicks" basketbolistiem.

"Knicks" komanda ar astoņiem panākumiem 15 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Heat" ar deviņiem panākumiem 13 mačos šajā konferencē ir otrie.

Trešdien "Knicks" izbraukumā tiksies ar Orlando "Magic", savukārt piektdien jau "Heat" tiks uzņemti savā laukumā, bet pēc tam sekos mājas spēle ar Hjūstonas "Rockets".

LETA/Foto: EPA/LETA