"Dinamo" pretinieku "Soču" problēmas turpinās. Spēlētāji 3 mēnešus nav saņēmuši algas
"Soči" parādu ziņā ir līgas problemātiskākais klubs.
Hokejs
2015. gada 24. novembris, 14:42

"Dinamo" pretinieku "Soču" problēmas turpinās. Spēlētāji 3 mēnešus nav saņēmuši algas

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" otrdienas pretinieces "Soči" spēlētāji nav saņēmuši algas trīs mēnešus, ziņo "Sport-Ekspress".

Neatsaucoties uz konkrētu informāciju, tiek ziņots, ka pēdējo algas izmaksu Soču kluba spēlētāji saņēmuši aptuveni pirms pusotra mēneša, kad viņiem samaksāts par jūliju un augustu.

Nesen "Soči" kluba rēķini tika pārnesti uz bankas kartotēku, kas neļauj ar tiem izmaksāt algas spēlētājiem un treneriem. Visi līdzekļi, kas ienāk kluba rīcībā, tiek novirzīti līgas pensiju fondā, pret ko vienībai bija lielas parādsaistības.

Pirmdien KHL spēlētāju arodbiedrības priekšsēdētājs Andrejs Kovaļenko izteicās, ka "Soči" parādu ziņā ir līgas problemātiskākais klubs.

Savukārt šajās dienās KHL noņēmusi aizliegumus pieteikt jaunus spēlētājus Vladivostokas "Admiral" un Novosibirskas "Sibirj" vienībām, kas norēķinājušās par pagājušo sezonu. Jau iepriekš to bija paveikusi arī Bratislavas "Slovan" komanda, un tagad šāds ierobežojums ir spēkā vienīgi pret Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" pirmā mājas spēle šomēnes otrdien sāksies plkst.19.30. Iepriekšējā izbraukuma sērijā, kas noslēdzās pirms sešām dienām, rīdzinieki četros mačos nopelnīja četrus punktus, bet Soču klubs pie tikpat punktiem ticis iepriekšējos divos mačos.

Turpinājumā rīdzinieki ceturtdien savā laukumā tiksies ar visas līgas līderi Jaroslavļas "Lokomotiv", bet sacentīsies ar sava bijušā trenera Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu, ko pārstāv arī pašlaik traumētais vārtsargs Edgars Masaļskis. Savukārt 3.decembrī plānots vēl viens mačs ar "Soči" komandu, bet šoreiz jau izbraukumā.

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas "Dinamo" komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai astoņas izbraukuma spēles.

Ar 32 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas "Dinamo" atrodama pēdējā, 14., vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par desmit punktiem. Tikmēr "Soči" vienībai ir tieši par desmit punktiem vairāk, kas tai dod astoto vietu.

LETA/Foto: Vida Press