Rīgas "Dinamo" emocionālā spēlē diemžēl zaudē "Sočiem"
Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas "Dinamo" komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai astoņas izbraukuma spēles.
Hokejs
2015. gada 24. novembris, 22:57

Rīgas "Dinamo" emocionālā spēlē diemžēl zaudē "Sočiem"

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā emocijām bagātā cīņā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) piekāpās "Soči" vienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Miks Indrašis, kamēr viesiem izcēlās Andrejs Kosticins un Zijats Paigins.

Mača sākums abām komandām bija līdzvērtīgs, taču bez labām vārtu gūšanas iespējām, turklāt vienības nereti izcēlās ar tehniskām kļūdām. Pirmā perioda viducī iniciatīvu nedaudz izdevās pārņemt "Soči" hokejistiem, turklāt tas vainagojās panākumiem, kad pazīstamais Kosticins devītajā minūtē pārspēja rīdzinieku vārtsargu Jūakimu Ēriksonu. Nedaudz vēlāk Rīgas "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kas gan palika neizmantots. Tiesa, pēc tam spēle starp abām komandām izlīdzinājās, taču uzbrukumā tās spēlēja pieticīgi, bet pašā pirmās trešdaļas izskaņā rīdzinieki vēlreiz varēja spēlēt vairākumā, tomēr pirmās 52 sekundes palika neizmantotas.

Rīdziniekiem tā arī neizdevās izmantot vairākumu, bet pēc tam vairākus uzbrukumus izdevās izveidot "Soči" vienībai, kas gan arī nebija rezultatīvi. Pēc viena no viesu uzbrukumiem Deniss Kazionovs bīstami meta uz rīdzinieku vārtiem, taču vietā bija Ēriksons. 34.minūtē Rīgas "Dinamo" atkal varēja spēlēt vairākumā, taču arī šoreiz tas nebija sekmīgs, lai gan tā izskaņā teicama iespēja bija Laurim Dārziņam. "Soči" hokejisti šajā duelī ļoti labi spēlēja aizsardzībā, tāpēc mājinieki neizdarīja pārāk daudz metienu pa sāncenšu vārtiem. Arī otrā perioda beigās rīdzinieki tika pie vairākuma, bet tā sākumā lieliska izdevība bija Mikam Indrašim, taču pagaidām viena hokejista pārsvars palika neizmantots, jo mājinieki to nerealizēja trešās trešdaļas ievadā.

Arī noslēdzošā perioda ievadā rīdziniekiem uzbrukumā pārāk nesekmējās, turklāt "Soči" hokejisti bija aktīvi iesākuši noslēdzošo spēles nogriezni, vārtus gan negūstot. Jūtot, ka zaudējums tuvojas, Rīgas "Dinamo" sāka spēlēt aktīvāk, vērpjot vairākus bīstamus uzbrukumus uz viesu vārtiem, taču ripa neparko nelidoja vārtos, turklāt ļoti tuvu otrajam vārtu guvumam bija Krievijas klubs, taču metienu jau tukšos rīdzinieku vārtos bloķēja Krišjānis Rēdlihs. Lai gan Latvijas komandai piederēja neliels pārsvars, Guntis Galviņš 53.minūtē nopelnīja noraidījumu, kas bija liktenīgs, jo to izmantoja Paigins. Neilgi pēc vārtu zaudējuma Rīgas vienība varēja vēlreiz spēlēt vairākumā, taču kārtējo reizi tas palika neizmantots.

Tomēr vairāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Soči" nopelnīja jau sesto mazākumu šajā mačā, turklāt pēc tam rīdzinieki Ēriksonu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju. Pēc tam viesi nopelnīja vēl vienu noraidījumu, atstājot Krievijas komandu trijatā, kamēr rīdzinieki bija pat seši vairāk nekā vienu minūti. Dārziņš tā laikā trāpīja pa vārtu pārliktni, bet uzreiz pēc tam izkāvās Tims Sestito, kurš gan duelī ar konkurentu cieta neveiksmi.

Arī pēc šo emociju izvirduma rīdzinieki turpināja spēlēt vairākumā seši pret trim, šo pārsvaru no vārtu priekšas realizējot Indrašim. Latvijas komanda arī pēcāk joprojām spēlēja vairākumā, taču, par spīti lielajam mājinieku spiedienam, vārti vairs netika gūti.

Rīgas "Dinamo" sastāvā šajā mačā debiju piedzīvoja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" uzbrucējs Frenks Razgals.

Kā zināms, novembra sākumā noslēdzās izlašu pārtraukums. Pirms pārtraukuma rīdzinieki bija izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, taču noslēdzošajā mačā ar 0:2 izbraukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Savukārt pēc pārtraukuma tika aizvadīti četri izbraukuma mači. Vispirms "Dinamo" ar 1:5 piekāpās Kazahstānas klubam Astanas "Baris", tad ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas "Avangard", pēc tam ar 1:2 piekāpās Hantimansijskas "Jugra", bet izbraukuma noslēdzošajā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību. Līdz ar to izbraukumā no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem nopelnot četrus.

Tikmēr "Soči" novembrī tikusi pie četrām uzvarām, diviem zaudējumiem pamatlaikā un vienas neveiksmes pagarinājumā, kas piedzīvota sestdien, kad mājās ar 5:6 piekāpās "Avtomobilist" komandai.

Turpinājumā rīdzinieki ceturtdien savā laukumā tiksies ar visas līgas līderi Jaroslavļas "Lokomotiv", bet sacentīsies ar sava bijušā trenera Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu, ko pārstāv arī pašlaik traumētais vārtsargs Edgars Masaļskis. Savukārt 3.decembrī plānots vēl viens mačs ar "Soči" komandu, bet šoreiz jau izbraukumā.

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas "Dinamo" komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai astoņas izbraukuma spēles.

Tikmēr kļuvis zināms, ka "Soči" spēlētāji nav saņēmuši algas trīs mēnešus.

Ar 33 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas "Dinamo" atrodama pēdējā, 14.vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par desmit punktiem. Tikmēr "Soči" vienība ar 51 punktu 33 spēlēs ir konferences sestajā pozīcijā.

Šajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1.-2. un 3.-4. spēli būs viena brīvdiena, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA