Girgensons atgriežas laukumā, taču Bufalo "Sabres" piedzīvo kārtējo zaudējumu
Girgensona atgriešanās mačā "Sabres" piekāpjas neveiksmīgajai "Predators" un cieš sesto neveiksmi pēc kārtas.
Hokejs
2015. gada 26. novembris, 08:36

Girgensons atgriežas laukumā, taču Bufalo "Sabres" piedzīvo kārtējo zaudējumu

Jauns.lv

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons trešdien pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezās laukumā Bufalo "Sabres" komandas sastāvā, taču tas neglāba viņa pārstāvēto komandu no kārtējā zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā, informē organizatori.

"Sabres" savā laukumā ar 2:3 atzina Nešvilas "Predators" pārākumu, ciešot sesto zaudējumu pēc kārtas. Latvijas hokejists spēlēja 14 minūtes un 41 sekundi, pie rezultativitātes punktiem netika, divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus un uzvarēja sešos no 11 iemetieniem, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Girgensons ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ izlaida četras spēles. Savainojumu viņš guva 14. novembra mačā pret Sanhosē "Sharks", kad pret latviešu hokejistu spēka paņēmienu pielietoja Tomijs Vingelss, kurš pretiniekam uzskrēja virsū brīdī, kad tas bija nedaudz paklupis un līdz ar to saliecies. Vingelss ietriecās Girgensonam kakla un galvas rajonā. Klubs paziņoja, ka uzbrucējs ir guvis ķermeņa augšējās daļas savainojumu, neko sīkāk nepaskaidrojot. Otrdien Girgensons atsāka treniņus kopā ar komandu, bet jau nākamajā dienā varēja piedalīties spēlē.

Bufalo "Sabres" pret "Predators" otrā perioda 27. minūtē atradās iedzinējos ar 0:3. Viesiem vārtus guva Maiks Fišers, Kreigs Smits un bijušais Bufalo kluba spēlētājs Kodijs Hodžsons. Otrās trešdaļas beigās Evanders Keins vienus vārtus atguva, savukārt pamatlaika beigās, kad atlika spēlēt 79 sekundes, Džeks Aihels rezultātu samazināja līdz minimumam, tomēr izglābties no zaudējuma "Sabres" nespēja un zaudēja jau sestajā spēlē pēc kārtas.

Par spēles pirmo zvaigzni atzina Nešvilas komandas vārtsargu Kārteru Hatonu, kurš atvairīja 30 no 32 metieniem.

Šosezon Bufalo komanda 22 spēlēs ir izcīnījusi astoņas uzvaras un ar 18 punktiem ieņem pirmspēdējo 15. vietu Austrumu konferencē. Nešvilas "Predators" ar 27 punktiem ir trešajā vietā Rietumu konferencē.

Girgensons šosezon piedalījies 18 spēlēs, kurās guvis vienus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs piektdien, kad uzņems Karolīnas "Hurricanes".
BNS/Foto: Reuters