Porziņģis: "Visu manu karjeru kāds centīsies pārdankot pāri". VIDEO
Kristaps Porziņģis šosezons vidēji spēlē izcēlies ar 1,8 bloķētiem metieniem.
Basketbols
2015. gada 26. novembris, 16:52

Porziņģis: "Visu manu karjeru kāds centīsies pārdankot pāri". VIDEO

Jauns.lv

Talantīgajam latvietim Kristapam Porziņģim laukumā ir jāattaisno Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera Dereka Fišera uzticība, lai gan viņš ir vēl gados jauns spēlētājs, pauda sportists.

Kā ziņots, šī gada NBA drafta ceturtais numurs Porziņģis trešdien iemeta desmit punktus, bet "Knicks" izbraukumā ar 91:100 (17:20, 18:26, 28:26, 28:28) zaudēja Orlando "Magic vienībai.

"Šajā mačā netrāpīju metienus un pieļāvu kļūdas, bet treneris man uzticējās un atstāja laukumā, jo viņš zināja, ka sitīšos aizsardzībā un darīšu visu, ko varu, lai palīdzētu komandai," pēc dueļa sacīja Porziņģis. "Tas, ka treneris uzticas jaunam basketbolistam, ir kas īpašs. Man laukumā atliek šo uzticību attaisnot."

"Varbūt šīs spēles sākumā nebiju pārāk agresīvs un metu par daudz no distances. Iespējams, jau no sākta gala vajadzēja būt agresīvam un izprovocēt pretiniekus uz piezīmi. Vēlāk jau centos būs gudrs un spēlēt tieši šādi," uzsvēra 20 gadus vecais latvietis.

Porziņģis šajā mačā izcēlās arī ar astoņām atlēkušajām bumbām un sešiem bloķētiem metieniem.

"Pretinieki "pārdankot" man pār centīsies visu manu karjeru. Nebūs tā, ka tas kādā brīdī vienkārši apstāsies. Cenšos bloķēt metienus, cik vien daudz varu, taču būs spēlētāji, kuri sagaidīs īsto brīdi un "pārdankos" man pāri. Aizsardzībā šobrīd cenšos būt tik aktīvs, cik vien varu, un bloķēt metienus," piebilda uzbrucējs.

Šobrīd ar Porziņģi ASV atrodas arī viņa ģimene, kas turklāt klātienē noraudzījusies viņa mačus pret Maiami "Heat" un "Magic".

"Tas, ka ģimene ir ar mani, man nozīmē daudz. Viņi ir mani lielākie līdzjutēji - kad man klājas slikti, viņi mani atbalsta, bet, kad jau ceļos debesīs, viņi cenšas mani noturēt uz zemes un aicina saglabāt koncentrēšanos. Šī ir mūsu pirmā Pateicības diena ASV, mamma noteikti pagatavos ko garšīgu," pauda Porziņģis.

Ar astoņām uzvarām 16 spēlēs "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu. Tajā līdere ar 11 uzvarām 14 cīņās ir pagājušās sezonas līgas fināliste Klīvlendas "Cavaliers".

Viktors Oladipo mēģina pārdankot pāri Porziņģim - video: LETA/Foto: EPA/LETA