Martins Dukurs jauno sezonu sāk ar uzvaru Altenbergā, Tomass piektais
Otrajā braucienā Martins Dukurs uzrādīja ātrāko rezultātu un summā apsteidza Tretjakovu par nieka 0,03 sekundēm.
Citi sporta veidi
2015. gada 28. novembris, 13:13

Martins Dukurs jauno sezonu sāk ar uzvaru Altenbergā, Tomass piektais

Jauns.lv

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs sestdien izcīnīja uzvaru Altenbergas trasē Vācijā notikušā Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmajā posmā, bet viņa vecākais brālis Tomass Dukurs palika piektajā pozīcijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc pirmā brauciena brāļiem Dukuriem bija attiecīgi trešā un ceturtā vieta, bet otrajā braucienā M.Dukurs uzrādīja labāko laiku un izcīnīja uzvaru.

Pirmo braucienu lieliski veica krievu sportisti - līderis ar 56,24 sekundēm ir Aleksandrs Tretjakovs, kuram 0,12 sekundes zaudē Ņikita Tregubovs.

Tikmēr Martins Dukurs līderim zaudēja 0,23 sekundes, kas deva trešo vietu, bet Tomass Dukurs pirmajā braucienā bija vēl par 0,14 sekundēm lēnāks un ieņēma ceturto vietu.

Savukārt otrajā braucienā, kad tieši uz labāko sportistu braucieniem sāka snigt, Martins Dukurs uzrādīja ātrāko rezultātu un summā apsteidza Tretjakovu par nieka 0,03 sekundēm, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Tregubovs, kurš zaudēja 0,34 sekundes.

Savukārt Tomass Dukurs otrajā braucienā uzrādīja vien sesto rezultātu, bet summā guva piekto vietu, savam brālim zaudējot 0,63 sekundes.

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju jau sešas sezonas pēc kārtas. Pagājušajā sezonā viņš uzvarēja sešos no astoņiem Pasaules kausa etapiem, bet pārējās divas reizes palika otrais. Tāpat viņš trešo reizi karjerā triumfēja pasaules čempionātā.

M.Dukurs uzvarējis pēdējos sešos Eiropas čempionātos.

Tikmēr Tomass Dukurs pērnajā sezonā pirmajos trijos etapos bija otrais aiz sava jaunākā brāļa, bet atlikušajos piecos posmos tikai reizi tika pirmajā trijniekā. Tomēr Pasaules kausa kopvērtējumā viņš trešo reizi pēc kārtas guva otro vietu.

Altenbergas posmā pagājušajā sezonā brāļi Dukuri izcīnīja dubultuzvaru.

Abi brāļi ir starp pieciem pretendentiem uz šī gada Latvijas labākā sportista balvu, turklāt M.Dukurs savas karjeras laikā to saņēmis jau četras reizes.

Kā ziņots, Pasaules kausa skeletonā pirmajā posmā dāmām piektdien piekto vietu izcīnīja Lelde Priedulēna, sasniedzot savas līdzšinējās karjeras augstāko rezultātu.

Līdz šim Priedulēnas labākais rezultāts bija 2013.gada sākumā turpat Altenbergā izcīnītā 12.vieta Pasaules kausa posmā. Tāpat viņa divas reizes spējusi finišēt ceturtā pasaules junioru čempionātā un šogad bija 13.vietā pasaules meistarsacīkstēs pieaugušajiem. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs Priedulēna guva 14.vietu.

Pēc šīs nedēļas Pasaules kausa posma nākamie divi etapi decembrī arī notiks Vācijā - Vinterbergā un Kēnigszē.

Pēc Jaunā gada sezona turpināsies Ziemeļamerikā ar posmiem Leikpleisidā, Pārksitijā un Vistlerā. Februāra sākumā septītais posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts norisināsies Šveices trasē Sanktmoricā. Turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā, taču noslēdzošais Pasaules kausa posms atgriezīsies Kēnigszē.

Pasaules junioru čempionāts šosezon janvārī būs Vinterbergas trasē. Eiropas kausa izcīņas sacensības, kas skeletonā ir trešais augstākais līmenis, šosezon tiks aizvadītas gan tradicionālajās Rietumeiropas trasēs, gan arī pirms Ziemassvētkiem viens posms notiks Siguldā.


LETA/Foto: EPA/LETA