Kamaniņu braucējai Caucei astotā vieta Pasaules kausa pirmajā posmā
Pēc pirmā brauciena Elīza Cauce atradās devītajā vietā, bet otrajā nobraucienā spēja pakāpties vēl par vienu vietu augstāk.
Citi sporta veidi
2015. gada 28. novembris, 13:34

Kamaniņu braucējai Caucei astotā vieta Pasaules kausa pirmajā posmā

Jauns.lv

Latvijas labākā kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien izcīnīja astoto vietu Austrijas trasē Īglsā notiekošā Pasaules kausa jaunās sezonas pirmajā posmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc pirmā brauciena Cauce atradās devītajā vietā, bet otrajā nobraucienā spēja pakāpties vēl par vienu vietu augstāk.

Uzvaru sacensībās guva vāciete Dajana Eitbergere, kura divu braucienu summā latvieti apsteidza par 0,513 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Natālija Geisenbergere, kura uzvarētājai zaudēja 0,214 sekundes, bet trešā bija kanādiete Aleksa Gouga, atpaliekot vēl 0,008 sekundes.

Pēc pirmā brauciena uzreiz aiz Eitbergeres trijniekā bija amerikānietes Erina Hemlina un Emilija Svīnija, tomēr otrajā braucienā viņas abas pieļāva kļūdas un sacensības noslēdza tikai pavisam nedaudz virs Cauces.

Vēlāk plkst.14 pēc Latvijas laika plānots arī pirmais brauciens divniekiem, bet otro reizi sportisti trasē dosies plkst.15.20. Latviju te pārstāvēs Andris un Juris Šici, Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža, kā arī jaunie Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels.

Sacensības tiešraidē iespējams vērot kanālā "Best4Sport", tomēr tur šoreiz tiek rādīti vien otrie braucieni.

Pēc tam svētdien plānotas vīru sacensības, kā arī komandu stafete.

Kā ziņots, Latvijas kamaniņu braucēji Artūrs Dārznieks un Cauce piektdien izcīnīja trešās vietas pirmā Pasaules kausa posma kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā. Tāpat kvalifikāciju pārvarēja arī Kaspars Mauriņš, kā arī Putina un Matuzela ekipāža, bet automātiski pamatsacensībām bija kvalificējušies Inārs Kivlenieks, kā arī Šicu un Gudramoviča/Kalniņa ekipāžas.

Uz šo posmu Latvijas izlasei vēl nepievienojās Ulla Zirne un Riks Kristens Rozītis - Zirnei ir nelielas veselības problēmas pēc nesenās Latvijas izlases autoavārijas, bet Rozītis sezonu plānojis sākt no Pasaules kausa trešā etapa.

Īglsas trasē norisinās šīs sezonas Pasaules kausa pirmais posms, bet nākamie trīs posmi decembrī notiks Ziemeļamerikā. Savukārt pēc tam kamaniņu sportisti atgriezīsies Eiropā, lai janvāra sākumā aizvadītu sacensības Siguldas trasē.

Tikmēr pasaules čempionāts 30. un 31.janvārī risināsies Kēnigzē.

Pēc sekmīgajām Soču olimpiskajām spēlēm, kurās Latvija guva divas godalgas, šī gada sākumā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā mājinieki iztika bez augstiem rezultātiem, labāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu. Nedaudz gan Latvijas sportisti reabilitējās sezonas izskaņā aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā Šici izcīnīja trešo vietu, Kivlenieks noslēdza pirmo piecinieku, bet izlase tika pie bronzas arī komandu stafetē.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA