"Laiks atvadīties..." 37 gadu vecumā Kobe Braients aiziet. VIDEO
Braients pēc šīs sezonas noslēgs savu panākumiem bagāto NBA karjeru.
Basketbols
2015. gada 30. novembris, 06:44

"Laiks atvadīties..." 37 gadu vecumā Kobe Braients aiziet. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Kobe Braients pēc šīs sezonas noslēgs savu panākumiem bagāto karjeru, svētdien paziņoja sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 37 gadus vecais Braients no Losandželosas "Lakers" komandas pasaules spēcīgākajā basketbola līgā aizvada jau savu 20.sezonu. Pēdējo nedēļu laikā viņš vairākas reizes lika noprast, ka pēc šīs sezonas varētu beigt savu karjeru, taču svētdien Braients nāca klajā ar atklātu vēstuli. "Šī sezona ir viss, kas man vairs palicis. Mana sirds var turpināt pukstēt. Mans prāts spēj pretoties grūtībām. Taču mans ķermenis liek nojaust, ka laiks atvadīties," vēstulē raksta Braients. "Lakers" zvaigzne NBA aizvadījis divas dekādes, šajā laikā izcīnot piecus čempiona titulus un 17 reizes piedaloties Visu zvaigžņu spēlē. Tāpat viņš ASV valstsvienības sastāvā izcīnījis divas olimpisko spēļu zelta medaļas. Ar vairāk nekā 32 000 gūtajiem punktiem Braients ir trešais visu laiku rezultatīvākais NBA basketbolists. Braients "Lakers" vienībai palīdzēja izcīnīt čempiona titulus 2000., 2001., 2002., 2009. un 2010.gadā.

Braientu 1996.gada NBA draftā ar 13.numuru izvēlējās Šarlotes "Hornets", tomēr jau dienu iepriekš viņi bija vienojušies ar "Lakers" par šīs izvēles maiņu ar Losandželosas vienību. 2006.gada 22.janvārī spēlē pret Toronto "Raptors" Braients guva 81 punktu, tādejādi kļūdams par otro visu laiku rezultatīvāko NBA spēlētāju vienā mačā. Basketbolists visu savu NBA karjeru pavadījis "Lakers" vienībā. Viņš ir vienīgais spēlētājs, kurš 20 sezonas ir aizvadījis vienā un tajā pašā komandā. Šajā sezonā viņš vidēji mačā guvis 15,7 punktus un savācis 4,4 bumbas zem groziem, kā arī izdarījis 3,4 rezultatīvas piespēles. Tikmēr "Lakers" ar divām uzvarām 15 spēlēs ieņem 15.pozīciju Rietumu konferencē, kur tā ir vājākā komanda.


LETA/Foto: Reuters