Kā viens no pasaules labākajiem basketbolistiem var būt tik slikts aizsardzībā? VIDEO
Džeimss Hārdens (#13) laikam uzskata, ka basketbolā nozīmīgs ir tikai uzbrukums.
Basketbols
2015. gada 1. decembris, 11:21

Kā viens no pasaules labākajiem basketbolistiem var būt tik slikts aizsardzībā? VIDEO

Jauns.lv

Par labāko uzbrūkošo aizsargu pasaules basketbolā uzskatītais Džeimss Hārdens jau ilgāku laiku tiek kritizēts par darbību aizsardzībā. Viena lieta – ja tev nesanāk, bet pavisam kas cits, ja tu nemaz necenties.

Tā nu viens no pēdējo sezonu NBA rezultatīvākajiem spēlētājiem pēdējos divos mačos pret Detroitas “Pistons” un Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas “Knicks” izcēlies atkal. Džeimss Hārdens laikam nevēlas piekrist daudzviet pasaulē lietotajam teicienam, ka “basketbols sākas no aizsardzības”. Nav jābūt groza bumbas ekspertam, lai redzētu, ka Hjūstonas “Rockets” 13. numurs nemaz necenšas.

Džeimss Hārdens noskatās, kā pretinieki gūst grozu no apakšas – video: Spēlē pret “Knicks” Hārdens vaino komandas biedrus, nevis spēlē aizsardzībā – video: Video kompilācija par Džeimsa Hārdena necenšanos aizsardzībā no iepriekšējām sezonām – video:

Par Hārdena, kurš jau paguvis uzspēlēt arī ASV valstsvienībā, uzbrukuma arsenālu nešaubās neviens, bet, lai tiktu dēvēts par labāko spēlētāju savā pozīcijā, varbūt vajadzētu komandai palīdzēt arī aizsardzībā. Interesanti, ka Arizonas Štata Universitātes “Sun devils” komandā kopā ar latvieti Rihardu Kuksiku savulaik spēlējušais Hārdens pagājušajā sezonā palika otrajā vietā balsojumā par NBA regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju. “Rocekts” punktu mašīna zaudēja vien Goldensteitas “Warriors” saspēles vadītājam Stefanam Karijam.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video