Girgensons dubulto savu rezultativitātes punktu skaitu; "Sabres" zaudē pēcspēles metienos. VIDEO
Pirmajās 20 šīs sezonas spēlēs latvietis bija kopā guvis vienus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli, bet šajā mačā viņš savus rezultativitātes punktus dubultojis.
Hokejs
2015. gada 2. decembris, 08:25

Girgensons dubulto savu rezultativitātes punktu skaitu; "Sabres" zaudē pēcspēles metienos. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, kas ļāva vienā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē dubultot savu šosezon nopelnīto punktu skaitu.

Aizvadītajā mačā Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izbraukumā 4:5 (1:2, 1:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Detroitas "Red Wings".

Girgensons vispirms izcēlās otrās trešdaļas beigās, kad, spēlējot vairākumā, pielaboja Rasmusa Ristolainena metienu un "Sabres" deficīts tika samazināts līdz 2:3, bet trešās trešdaļas ceturtajā minūtē pēc Ristolainena un Girgensona piespēlēm aizsargs Zaks Bogosjans jau izvirzīja "Sabres" vadībā ar 4:3.

Sešas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām "Red Wings" uzbrucējs Džastins Abdelkeiders gan panāca izlīdzinājumu 4:4, bet pēc tam pēcspēles metienos mājinieki svinēja uzvaru ar 1:0, vienīgo ripu iemetot Bredam Ričardsam. Zīmīgi, ka "Red Wings" pamatlaikā nav spējusi noslēgt pēdējās piecas spēles, tomēr pēcspēles metienus šīs komandas spēlētāji aizvadīja pirmoreiz šosezon.

Par cīņas spožāko zvaigzni tika nosaukts Abdelkeiders, kurš mačā izcēlās ar diviem vārtiem, vienu rezultatīvu piespēli un kautiņu, kas ļāva tikt pie Gordija Hova "hat-trick". Savukārt Ristolainens izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus pretinieku raidījumus un uzvarēja piecus no 12 iemetieniem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajās 20 šīs sezonas spēlēs latvietis bija kopā guvis vienus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli, bet šajā mačā viņš savus rezultativitātes punktus dubultojis. Tāpat Girgensonam šosezon negatīvs lietderības koeficients -1.

Turpinājumā "Sabres" piektdien uzņems Arizonas "Coyotes" komandu.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Sabres" komanda ar 23 punktiem 25 cīņās saglabā priekšpēdējo, septīto, pozīciju, bet Austrumu konferencē Bufalo klubs atrodas 13.vietā.

Savukārt "Red Wings" ar 30 punktiem 25 spēlēs ir Austrumu konferences piektajā pozīcijā.

Zemgus Girgensons pielabo Ristolainena mesto ripu - video: Girgensons atdod rezultatīvu piespēli Bogosjanam - video: Petrs Mrazeks atvaira bīstamu Girgensona metienu - video: Bufalo "Sabres" un Detroitas "Red Wings" mača labākās epizodes - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video