Valsts prezidents izdomāja, kā garlaicīgu futbola maču padarīt daudz interesantāku
Nepacietīgais Mohameds Oulds Abdel Azizs garlaicīgu futbola spēli nolēma padarīt īsāku un krietni aizraujošāku.
Futbols
2015. gada 2. decembris, 12:41

Valsts prezidents izdomāja, kā garlaicīgu futbola maču padarīt daudz interesantāku

Jauns.lv

Mauritānijas Islāma Republikas Valsts prezidents Mohameds Oulds Abdel Azizs aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā nacionālā futbola Superkausa finālmačā izdomāja unikālu veidu, kā spēli padarīt daudz interesantāku.

Līdz 63. minūtei mačā starp FC “Tevragh-Zeina” un ASC “Ksar” komandām rezultāts bija 1:1 un prezidentam šķita, ka spēle ir pilnīgi zaudējusi savu asumu, turklāt abas komandas cenšas vienkārši nekļūdīties, lai paglābtos no nokļūšanas iedzinējos, šajā finālmačā. Tad nu valsts galva nolēma rīkoties un mača 63. minūtē paziņoja, ka futbola laiks ir beidzies un jāsāk pēcspēles sitienu sērija. Skatītāju tūkstoši bija manāmi apjukuši, kad tiesnesis norādīja, ka spēles laiks ir beidzies.

Šāds prezidenta lēmums izraisījis asas diskusijas trūcīgajā Rietumāfrikas valstī par prezidenta pacietības trūkumu. Īpaši asi komentāros ir “Ksar” kluba atbalstītāji, kuru vienība piedzīvoja zaudējumu 11 metru sitienu sērijā.

Mauritānijas futbola federācijas prezidents Ahmeds Olds Abderrahmane savā paziņojumā noliedza valsts galvas ietekmi uz šādu pēkšņu spēles pārtraukšanu: “Prezidents ar notikušo nebija saistīts. Šāds lēmums tik pieņemts, balstoties uz organizatoriskiem jautājumiem, kā arī notika pēc abu spēlējošo klubu prezidentu un treneru lēmuma.”

     

Kasjauns.lv Foto: AFP/LETA