"Mercedes" vadītājs: "Mūsu lielākais vājums ir braucēju kaprīzās attiecības"
"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs (pa labi) ar F1 čempionu Lūisu Hamiltonu.
Citi sporta veidi
2015. gada 2. decembris, 20:02

"Mercedes" vadītājs: "Mūsu lielākais vājums ir braucēju kaprīzās attiecības"

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) pēdējo gadu spēcīgākās komandas "Mercedes" "lielākais vājums" ir dažreiz kaprīzās attiecības starp abiem pilotiem, intervijā portālam "motorsport.com" atzinis vienības vadītājs Toto Volfs.

Iepriekšējās divas sezonas par F-1 čempionu kļuvis brits Lūiss Hamiltons, bet aiz viņa abus gadus palicis "Mercedes" komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas.

Tā kā abiem braucējiem dažreiz savstarpējās cīņās gadās sadursmes, Volfs intervijā atzinis, ka "Mercedes" apsvērs iespēju mainīt pilotu sastāvu, ja sportistu attiecības iespaidos komandu.

"Pirms trim gadiem pieņēmām lēmumu, lai komanda attīstītos ātrāk, sastāvā atstāt divus līdzvērtīgi nodrošinātus braucējus," izteicies Volfs. "Turpinājumā apsvērsim, vai šis ir labākais risinājums komandai."

Kā pastāstīja Volfs, ja "viens brauciens vienmēr ir vīlies", tas "pārmetas uz komandu" un to "nepieciešams pārtraukt".

Hamiltons šogad savu līgumu pagarināja uz trim gadiem, un tagad tas ir spēkā līdz 2018.gada sezonas beigām, bet Rosberga kontrakts noslēgsies pēc nākamās sezonas.

"Jūtu, ka komanda ir stiprāka nekā jebkad labāk. Komandas iekšienē mums ir milzīga vienotība, tomēr sarežģītās braucēju attiecības ir viena no mūsu vājībām. Tas nav labi," secināja Volfs.

Kā ziņots, šī gada F-1 sezona noslēdzās pagājušajā svētdienā. Hamiltons čempiona titulu garantēja trīs posmus pirms sezonas beigām, bet noslēdzošajos trijos etapos triumfēja tieši Rosbergs, kurš turklāt bija pārāks pēdējās sešās kvalifikācijas sacensībās.

Čempionāta noslēguma kopvērtējumā Hamiltonam bija 381 punkts. Viņam ar 322 punktiem sekoja Rosbergs, kurš par 44 punktiem apsteidza četrkārtējo pasaules čempionu un savu tautieti Sebastjanu Fetelu.

LETA/Foto: EPA/LETA